2013-12-16 15:33:39• hírek • Szatmár.ro

Baleset a Deák-téren: a vétlen autós a parkban landolt

Balul sült el a jobbkéz-szabály be nem tartása: egy autó a Deák-tér parkjának gyepén állt meg.

Meglehetősen fura kimenetelű volt két autó ütközése a Deák (Titulescu)-téren: a vétlen autós a parkban kötött ki, kidöntve egy közlekedési jelzőtáblát és kitörve náhány bokrot. A baleset 14 óra körül történt, amikor egy fehér haszongépjármű a Deák-tér utcán haladt parkkal párhuzamosan, egy másik pedig a Bolyai utca irányából érkezett a kereszteződésbe. Mindkét autó ugyanolyan közlekedési táblával találkozott, amelyik az elsőbbségadásra kötelez.

Ilyenkor a jobbkéz-szabályt kell alkalmazni, így a zöldeskék színű személygépkocsinak lett volna elsőbbsége - ezt azonban a haszongépjármű nem adta meg. A két autó ütközését követően a kisebb megpördült és a park gyepén állt meg.

A helyszínen intézkedő rendőröktől megtudtuk: a vétkes autós egy időre gépjármű-vezetői engedély nélkül marad.

Baleset a Titulescu-téren

A hétfői baleset kapcsán nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett, hogy az ominózus kereszteződés veszélyeire a Szatmár.ro 2012 augusztusában írt cikkében felhívta a figyelmet. Megkérdezett szakértőnk, Madarász Csaba, a First Drive Autósiskola vezetője akkor elmondta: sokat segítene, ha a Bolyai utcán az elsőbbségadás kötelező tábla alá tennének egy kiegészítő táblát, amely megmutatná, merre is halad a főút.

Két autó ütközött a Titulescu-téren

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: