2009-06-03 17:07:49• hírek • Szatmár.ro

Hagyományőrző ünnepséget tartottak

Második alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben az a hagyományőrző ünnepség, mely során kicsik és nagyok egyaránt bebizonyíthatták, büszkék a hagyományainkra.

„A hagyományőrző ünnepség keretében szeretnénk feleleveníteni a családi ünnepek, más ünnepnapok, arató ünnepségek régi hangulatát, egyszóval, ápolni a néphagyományokat népdalokkal, gyermekjátékokkal, néptánccal. A rendezvény egyben jó alkalom arra, hogy lelkileg is feltöltődjünk"- mondta el a Szatmár.ro-nak Butka Ilona a Guliver óvoda pedagógusa.

A rendezvény három helyszínen zajlott. Először a Hám János Iskolaközpont dísztermében léptek fel a Guliver óvoda, a 33-as óvoda és a Hám János Iskolaközpont elsős és másodikos diákjai. A gyerekek népi játékokkal és énekkel örvendeztették meg a közönséget.

Később a Dariu Pop általános iskola dísztermében folytatódott a jó hangulatú ünnepség, ahol az V-VIII. osztályos diákok egy balladát adtak elő. A 9-es óvoda református kiscsoportja szavalatokat, a nagycsoport pedig anyák napi műsort mutatott be.

A hagyományőrző műsor utolsó állomása a Kölcsey Ferenc Főgimnázium volt. A főgimnázium tánccsoportja szatmári lakodalmassal, Nyárád-menti népdalokkal és tánccal járult hozzá a színvonalas rendezvényhez.

A képre kattintva elérhető a képgaléria


Négy gyermekcsoport lépett fel a Hám János Iskolaközpont dísztermében
Négy gyermekcsoport lépett fel a Hám János Iskolaközpont dísztermében



Szatmári lakodalmast táncoltak a kölcseysek
Szatmári lakodalmast táncoltak a kölcseysek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: