2008-05-30 12:57:39• hírek • Szatmar.ro

Elismerés a hagyományápolásért

 A Megyei Tanács díjakat osztott irodalomi, művészeti, tudományos és kulturális tevékenységekért.

A Szatmár Megyei Tanács pénteki ülésén irodalmi, művészeti, kulturális vagy egyéb Szatmár megye hagyományait megalapozó és ápoló tevékenységet végző személyeket díjazott.

A Megyei Tanács évekkel ezelőtt hozott egy olyan határozatot, amelynek értelmében 2004-től kezdődően évente díjaznak olyan személyeket, akik tesznek a helyi kulturális értékekért, vagy Szatmár megye hírnevéért. A Megyei Tanács évről évre úgy alakítja költségvetését, hogy folyamatosan eleget tudjon tenni ennek a korábbi határozatnak. Amikor döntöttek az idei díjazottakról szem előtt tartotta a tanügyi, szociális-kulturális, illetve sportbizottságának javaslatait.

Simona Maria Miculescu ENSZ nagykövet, évek óta New York-ban képviseli Romániát, a tanács 5000 lejjel jutalmazta.

Az Ady Endre Múzeum igazgatónője Iuliana Szabo, a költő műveinek terjesztéséért vehette át az 1500 lejes jutalmát. Ugyanennyi összeget kapott Ovidiu Pop matematika professzor, András Gyula az előadóművészi tevékenységéért, Maria Petca Poptean pedig az Avas vidékének folklór és népművészeti hagyományainak ápolásáért. A junior világbajnokságon második helyezést elért Simona Deac párbajtőröző 2000 lejes jutalmát vehette át.

A Megyei Tanács a díjazást követően néhány költségvetési kérdést vitatott meg, a napirendi pontról minden kampányízű határozattervezetet levettek. 

P.A. 

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: