2012-11-23 16:10:32• hírek • Kocsis Zoltán

Ha nem tetted meg eddig, most megszabadulhatsz tőlük!

Alig több egy hónappal az előző gyűjtést követően, szombaton és vasárnap ismét leadhatod működésképtelen vagy fölöslegessé vált elektromos és elektronikus tárgyaidat, berendezéseidet. Most is Szatmárnémeti tíz pontjában gyűjtik a hulladékot, ám ezek a helyek nem mindenütt egyeznek meg az előbbiekkel.

„Mindannyian szeretnénk egy tisztább, egészségesebb környezetet. Az elektromos és elektronikus berendezések legtöbbször a szemetes vödörbe vagy egyéb, nem megfelelő helyre kerülnek. Pedig ez valamennyiünk számára káros", emelte ki a gyűjtési akció fontosságát Florin Popa, a RoRec Egyesület képviselője.

November 24-25-én, azaz szombaton és vasárnap Szatmárnémetiben tíz gyűjtési pontban adhatod le elektronikus hulladékaidat. Amennyiben az túl nagy vagy túl sok van belőlük és nem tudod elvinni, akkor vasárnap 15.00 óráig hívd a 0742.550.071, a 0732.886.083 és a 0765.769.939 telefonszámok egyikét és ingyenesek elszállítják. A gyűjtési pontok 09.00-16.00 órák között várják minden egyes leadót.

A környezet védelme mellett más tétje is van az akciónak: bárki, aki lead egy berendezést, részt vesz egy tombolán, amellyel megnyerheti a két hűtőszekrény, öt mixer, öt kávéfőző és öt porszívó egyikét. A sorsolásra vasárnap délután 17.00 órakor kerül sor a Kossuth-kertben lévő Zöld Házban.

Az október közepén megtartott gyűjtési akcióban 1400 személy közel 29 tonnányi hulladékot adott le. Az akkorihoz képest egy jelentős változás lesz a gyűjtési pontok elhelyezése terén: a Constantin Brancoveanu Általános Iskola helyett az Október 25 térre (új központ) várják a leadókat.

A RoRec Egyesületet a romániai piacon részt vevő tíz legnagyobb elektronikus háztartási gépeket gyártó és forgalmazó európai vállalat hozta létre azzal a céllak, hogy begyűjtse és hasznosítsa az elektronikus hulladékot, ezzel jelentősen hozzájárulva környezetünk megőrzéséhez. Az egyesület tájékoztatása szerint a 2011-es esztendőben Romániában közel ezer településen mintegy százezer személy kétezer tonna hulladéktól szabadult meg.

A Szatmárnémetiben kialakított gyűjtési pontok:
14-es lakónegyed - Mircea Eliade Általános Iskola mellett
15-ös lakónegyed - Balcescu-Petőfi Általános Iskola mellett
16-os lakónegyed - Avram Iancu Általános Iskola mellett
17-es lakónegyed - Ioan Creanga Általános Iskola mellett
Batizi út - 13-as számú Általános Iskola
Szolidaritás lakónegyed - Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum mellett
10-es számú Általános Iskola mellett
Új Központ - Október 25 tér
Kárpátok 2 lakónegyed - Octavian Goga Általános Iskola mellett
Magyar (Rodnei) utca - Vasile Lucaciu Általános Iskola mellett

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: