2020-01-22 15:38:32• hírek • Bede Emőke

Vastapssal és hatalmas tortával fogadták munkatársai Gyenes Emánuelt

Hazatért a szatmári Dakar-hős: az Autonet Import Kft. székhelyén a cég vezetősége, kollégái és a helyi sajtó képviselői várták a világ legnehezebb raliversenyén összetettben a 29. helyen, a Malle Moto kategóriában pedig az első helyen végző motorost, Gyenes Emánuelt.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője, mindannyiunk Manija a tőle megszokott szerénységgel fogadta a gratulációk özönét, majd első kézből számolt be munkatársainak mindarról, amivel a szaúd-arábiai homoktengerben meg kellett küzdenie. „Első körben szeretném megköszönni kollégáimnak a támogatást és a több száz bíztató üzenetet. Ahogyan mind tudjátok, január 5. és 17. között immár tizedik alkalommal vettem részt a Dakar-ralin, és szerencsére minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. Amikor itthonról elindultam, azt tűztem ki célul, hogy dobogós helyen végzek abban a kategóriában, amelyben rajthoz álltam, és íme, sikerült elhódítanom az első helyet. Ettől többet nem is kívánhatnék” - fejtette ki megérkezése után Gyenes, majd köszönetét fejezte ki családjának, barátainak, szponzorainak, tehát az Autonetnek, a Vartának, a Mobil1-nek, illetve a Schlemmernek, és mindazoknak, akik valóban hittek benne. A munkatársaknak tartott élménybeszámoló után Manit egy hatalmas tortával lepték meg, melyet a motoros dörgő vastaps kíséretében vágott meg.



Ezt követően Gyenes egy hosszabb, részletekbe menő beszámolót tartott a helyi sajtó képviselőinek. Elárulta, nem csak az eredmények miatt marad emlékezetes számára ez a rali, hanem amiatt is, mert a szervezők valódi professzionalizmusról adtak tanúbizonyságot, a versenyt beárnyékoló tragédiák ellenére is az idei egyike lesz a valóban kiválóan sikerült ralik sorának. „Az időjárás és a körülmények optimálisak voltak a jó versenyhez. Annak is nagyon örülök, hogy csak háromszor estem el, anélkül, hogy megsérültem volna. Az egyedüli dolog, amit nagyon sajnálok, hogy a helybeli nézőket nem mozgatta meg igazán ez az esemény, és a média sem különösebben követte nagy figyelemmel a történéseket. Nagyon furcsa volt, mintha csak egy hétköznapi versenyen lettünk volna. Remélem, hogy következő évben már közönség előtt szánthatjuk a homokot” – mesélte Mani.


A motoros elárulta, minden a tervek szerint alakult: minden nap sikerült elvégeznie azokat a szervizműveleteket, amelyekre szükség volt: cserélni kellett a gumikat, illetve az olajat, valamint a levegő- és az olajszűrő is rendszeresen cserére szorult. Mindösszesen csak két olyan nap volt a verseny folyamán, amikor előre nem látott munkálatokra volt szükség: egyik alkalommal egy váratlan olajfolyással kellett megbirkóznia, a másik esetben pedig a kipufogója tört el vélhetően egy gyári hiba miatt. Az izgalmakkal teli kihívásokat teljesítve, Gyenesnek sikerült első helyen végeznie a Malle Moto kategóriában, összetettben pedig a 29. helyre futott be.



A szatmári Dakar-hős számára azonban ezzel nem ért véget a megmérettetések sora, ugyanis hamarosan szeretné megvédeni bajnoki címét a magyarországi enduro bajnokságban, illetve tizenhetedik alkalommal nekivág majd a Nagyszebenben megrendezésre kerülő Red Bull Romaniacs ralinak is. Amint pedig mindezeket maga mögött hagyja, ismét elkezdi a felkészülést a következő Dakar-ralira, melynek helyszíne újfent Szaúd-Arábia lesz. Mani szerint azonban nem kizárt, hogy 2021-ben új útvonalakkal is találkoznak majd, hiszen a szervezők folyamatosan tárgyalnak a szomszédos országokkal annak érdekében, hogy jövőre egy határokon átívelő versenyt tudjanak összehozni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: