2015-01-16 17:21:08• hírek • Kocsis Zoltán

Gyenes: Láttam Berglundot közeledni és növeltem a tempót!

Az idei Dakar legjobb helyezésével örvendeztette meg önmagát és népes szurkolótáborát Gyenes Emánuel a csütörtöki 11. szakaszon. Az Autonet Motorcycle Team szatmári versenyzője 16.-ként ért Termas de Rio Hondóba, ami lehetővé tette, hogy összesítettben három helyet javítva feljöjjön a 21. helyre.

Pedig az előjelek nem feltétlen voltak biztatóak. Minden kezdődött azzal, hogy még szerda este a mezőny bőrig ázott a záporban. Aztán kiderült, hogy egy tornateremben kell aludniuk. Miután felkészítették motorjaikat a következő napra, hisz a csütörtöki volt a maraton-szakasz második napja. Ez azt jelenti, hogy szerda este a pilóták maguk javítgathatták motorjaikat, a szerelők segítsége nélkül...

Ilyen körülmények között indultak el a versenyzők Cachiból. A speciális szakasz gyors részekkel kezdődött, amikor a mezőny átvonult többek között egy kanyonon is. A folytatásban azonban már technikásabb részek következtek durva talajjal és nagyon sok kővel.

„A szerda esti vihar után szerencsére nem volt sok víz a pályán. Az első rész gyors volt, de aztán technikás szakaszok következtek. Itt növeltem a tempót, mert láttam, hogy Thomas Berglund közel került hozzám", mesélte Gyenes csütörtöki élményeit. Utolsó szavai viszont azt sugallják, nehéz volt az elmúlt két hét és gondolatban már a célban jár. „Még van két szakaszunk Buenos Airesig", mondta szuggesztívan Mani.

Bizony a következőkben sem dőlhet hátra a mezőny, hisz pénteken Termas de Rio Nondo és Rosario között 1024 kilométert kell megtenniük, amiből 298 a mért szakasz, szombaton pedig további 219 kilométer vár rájuk, amiből 174 kilométernyi a mért szakasz.

Ami a mezőny többi részét illeti, a csütörtöki szakaszt meglepetésre a szlovák Ivan Jakes nyerte Ruben Faria és Toby Price előtt, míg az összesítettben vezető Marc Coma a negyedikként ért célba és 21 perccel vezet a portugál Paulo Goncalves és 31 ponttal az asztrál Price előtt. A maraton kategóriában viszont Gyenes meg tudta szilárdítani vezető pozícióját, mivel előnye két másodperc híján tíz perc Berglunddal szemben.

Az autósoknál nem történt meglepetés, Nasszet al Attijah ezúttal is nyerni tudott Orlando Terranova és Giniel de Villiers előtt, míg összesítettben fél óra előnye van de Villiersszel szemben, míg a harmadik helyre felkapaszkodó lengyel Krzysztof Holowczyc hátránya másfél óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: