2017-01-26 14:56:57• hírek • Agerpres.ro

Gázrobbanás Kolozsváron, egy személy súlyosan megsérült

Egy személy súlyosan megsérült a kolozsvári tömbházlakásban történt gázrobbanás nyomán. A robbanás összesen 12 lakrészt érintett.

A felgyűlt gáz okozta a detonációt, amelynek nyomán egy 19 éves fiatalember sérült meg súlyosan, őt valószínűleg Bukarestbe szállítják - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a Kolozs Megyei Sürgősségi Felügyelet (ISU) szóvivője, Andrei Biriş. 

"A robbanás bekövetkeztekor hét személy tartózkodott a tömbházban, egy személy sérült meg súlyosan, őt a kolozsvári kórház sürgősségi osztályáról valószínűleg elszállítják Bukarestbe. Egy 19-20 éves férfiről van szó. Hat személy saját lábán hagyta el lakását. Öt személyt a helyszínen elláttak a mentőszolgálat munkatársai, közülük senkit nem kellett kórházba szállítani" - mondta Andrei Biriş. 

A robbanás az összesen 15 lakrész közül 12-ben okozott kárt, a detonációt követő tűz három lakásra terjedt ki. "A tömbház tartószerkezete láthatóan megrongálódott, főleg a felső szinten. Mindegyik lakást külön átvizsgálják, és a hatóságokkal együtt lakhatási megoldást keresünk minden család számára" - mondta a szóvivő. 

A helyszínre kiérkezett Gheorghe Vuşcan prefektus és Emil Boc polgármester is, aki azt nyilatkozta, hogy az érintett családok számára 16 lakást tud felajánlani Kolozsvár önkormányzata. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: