2009-10-05 11:49:31• hírek • Szatmar.ro

Mindenki beragadt, élen a Rapid

A nagyok közül csak a Rapid tudott győzni, így a tabella élére állt.

A román labdarúgó Liga1 kilencedik fordulója után a Rapid az ötödik olyan csapat (a Pandurii, a CFR, a Brassó és az Urziceni után), amely hosszabb, de inkább rövidebb ideig vezetheti a tabellát. A vasutasok amúgy kirobbanó formában vannak, az utóbbi négy meccsüket úgy nyerték meg, hogy mindannyiszor legalább háromszor találtak be az ellenfél kapujába.

A karácsonkői találkozón a hazai Ceahlaul szinte soha nem volt egy szinten a bukarestiekkel, egyedül a szünet előtti periódusban tudott némi nyomást gyakorolni a vasutasok kapujára. Ekkor azonban a Rapid már 2-0 arányban vezetett, hisz a 19. percben Lazar, eggyel később pedig Buga volt eredményes. A 48. percben Ionita ismét gólpasszt adott Bugának, negyed órával később pedig az első találatot előkészítő Spadacio is betalált, így teljes lett a kiütés.

Hasonló eredményre számíthattak a Steaua hívei is, hisz a katonacsapat a tökutolsó, még nyeretlen Besztercét fogadta. Az erdélyiek azonban felnőttek a feladathoz és Toja öngóljának köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Bár ezt Marin büntetőből hét perccel később kiegyenlítette, a hazaiak nem játszottak jól, a második félidőben a vendégek álltak közelebb az újabb gólhoz.

Esélyesként lépett pályára a Dinamo is a Pandurii ellen, ráadásul új edzővel a kispadon, hisz alig fél nappal korábban Ion Marin váltotta Dario Bonettit. Az új mesternek pedig nyolc percet kellett várnia, hogy tanítványai megszerezzék első góljukat, ekkor Tamas volt eredményes büntetőből. Két további lehetőség után azonban a piros-fehérek érthetetlenül visszaálltak, ami a második félidő elején lehetővé tette Cardosónak, hogy kiegyenlítsen. A Dinamo csak az utolsó húsz percben ébredt fel, ám nem tudta kicsikarni a győzelmet, főleg, mert Zicu két ordító helyzetet is elpuskázott.



Nem bírt a CFR a jászvásáriakkal fotó: cfr1907.ro


Hasonlóan alakult a Kolozsvári CFR és a Iasi összecsapása is, hisz az esélyes hazaiak a 8. percben Cadu büntetőjével szerezték meg a vezetést. Ezután azonban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az erdélyiek messze álltak attól a teljesítménytől, amelyet csütörtökön, Eindhovenben produkáltak. A 77. percben pedig meg is lett ennek a böjtje, hisz egy könnyen megadott büntetőből Balba kiegyenlített. A hátralévő idő az elképesztő helyzetek kihagyásáról szólt: előbb a hazaiak kapusa, Nuno Claro fogta elképesztő reflexszel Balba közeli lövését, majd Constantin ismétlését, a hosszabbításban pedig Nei majd Didi gurított mellé úgy, hogy már csak a vendégek kapusával álltak szemben.

A bajnoki címvédő Urziceni egy lüktető mérkőzésen ért el 0-0-ás döntetlent Medgyesen, míg a forduló játékosa címet Florin Costea érdemelte ki, hisz a Craiova csatára mesterhármasával egymaga győzte le a Gyulafehérvárt.

A tabella élére a Rapid ugrott, amely 18 pontot szerzett eddig, eggyel többet mint az Urziceni valamint a CFR, kettővel pedig, mint a Brassó. A Steaua 15 ponttal az ötödik, a Dinamo 14-el a hatodik.

Eredmények:

Galac- Brassó 1-1
gólok: Giurgiu (48.), illetve Voicu (34.)

Ceahlaul - Rapid 0-4
gólok: Lazar (19.), Buga (20., 48.), Spadacio (64.)

Vaslui - Astra 3-1
gólok: Gerlem (18.), Temwanjira (33.), Pavlovics (60.) illetve Paulinho (42.)

Medgyes - Urziceni 0-0

Craiova - Gyulafehérvár 3-1
gólok: Fl.Costea (14.,30., 78., 11-es) illetve Verdes (32.)

Steaua - Beszterce 1-1
gólok: Marin (27., 11-es) illetve Toja (17., öngól)

Dinamo - Pandurii 1-1
gólok: Tamas (7., 11-es), illetve Cardoso (51.)

Kolozsvári CFR - Iasi 1-1
gólok: Cadu (8., 11-es) illetve Balba (77, 11-es)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: