2009-07-02 17:28:12• hírek • Parajdi Andrea

Francia-román együttműködés

Szatmárnémetiben mutatja be gazdasági irányvonalát a francia Limousin régió. A két napos munkagyűlést követően együttműködési szerződést írnak alá a Szatmár Megyei Tanács és Limousin Régió Tanácsának vezetői.

Csütörtökön fogadta Csehi Árpád, a Szatmár megyei Tanács elnöke, Valentin Macec és Adrian Stef alelnökökkel, Ilyés Gyula polgármesterrel, Radu Giurca prefektussal, illetve Csóka Tiborral, a Szilágy Megyei Tanács alelnökével közösen azt a több fős delegációt, akik a franciaországi Limousin régióból érkeztek Szatmárnémetibe egy két napos munkagyűlésre. A küldöttség között Limousin régió alelnökei Gérard Vandenbroucke és Claude Tremouille, illetve több francia gazdasági szakember is városunkban tartózkodik.

 

Csehi Árpád, a találkozó alkalmával megköszönte az együttműködési lehetőséget, illetve elmondta: azzal, hogy a Limousin Régiót gazdasági szempontból nálunk mutatják be, Szatmár megye egy összekötő pont lehet a francia és a román vállalatok között, elősegítve így a megye fejlődését is.

A bemutató előadásból kiderült, hogy a Limousin elsősorban egy olyan vidéki régió, ahol leginkább a mezőgazdasági aktivitás dominál: a zóna híres a szarvasmarha-tenyésztésről. A régió fővárosa, Limoges pedig a porcelánjairól nevezetes.

A munkagyűlés pénteken is folytatódik, amelynek a tetőpontja az lesz, amikor a két térség vezetői egy protokollumban rögzítik a Szatmár Megyei Tanács és Limousin Régió Tanácsának együttműködési szándékát.


A francia Limosuin régió több fős delegációja érkezett Szatmárnémetibe.
A francia Limosuin régió több fős delegációja érkezett Szatmárnémetibe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: