2009-03-18 16:29:52• hírek • Szatmar.ro

Népszerű a dopping Franciaországban

A francia sportolók 16,5%-a doppingol, derül ki egy új kutatási eljárás nyomán.

A Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) egy új módszer alkalmazásával arra volt kíváncsi, hogy mennyire elterjedt a dopping a francia sportban. Az eredmény megdöbbentő, a tesztminták 16,5%-a ugyanis pozitívnak bizonyult.

Az AFLD az után az anabolikus szteroidok családjába tartozó öregedésgátló DHEA után kutatott, amelyet szinte lehetetlen kimutatni vérben vagy vizeletben. Ezzel szemben a bőrben és a körömben tetten érhető, így a vizsgálat a sportolók hajszálereire koncentrált.

Az eredmények szerint a szer igen népszerű a francia sportban, használják a kerékpárban, az atlétikában, a rögbiben vagy a labdarúgásban. Ráadásul az AFLD meglepetésére a szer éppen ez utóbbi sportágban a leginkább használt, ahol a minták 21,8%-a mutatott pozitív eredményt.

Az Ügynökség elnöke, Pierre Bordry elmondta, a vizsgálatokat nem fejezték be és más sportágra is kiterjesztetik majd. Bordry azt is elmondta, hogy akiket most elkaptak, azokat nem büntetik meg és nevüket sem hozzák nyilvánosságra, mert a cél a felmérés volt és nem a lebuktatás.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: