2009-03-11 11:58:31• hírek • Szatmar.ro

Folytatódhat az angol dominancia

Kedden taroltak, szerdán folytathatják az angol csapatok a Bajnokok Ligájában.

A Liverpool és a Chelsea után szerdán a címvédő Manchester United és az Arsenal is továbbjuthat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőibe, folytatván ezzel a már évek óta tapasztalható hegemóniájukat. A két brit csapat közül az Arsenalnak lesz nehezebb dolga. A Barcelona és a Porto idegenben szerzett góljainak köszönhetően némi előnnyel várhatja a visszavágókat, ám igazából minden kérdés teljesen nyitott.

Az angol címvédő és listavezető Manchester United az olasz címvédő és listavezető Intert fogadja, az első mérkőzés gól nélküli döntetlenre végződött. Minden esély meg van tehát arra, hogy egy remek csatát vívjon egymással a két a csapat, amit esetleg Jose Mourinho defenzív felállása „ronthat el". Legalábbis erre számít a hazaiak mestere, Alex Ferguson, aki a Liverpool elleni hétvégi rangadó előtt nem örülne egy hosszabbításos meccsnek, tehát csapata feltehetően támadni fog. A ManU. remek hazai mérleggel rendelkezik, az utóbbi 18 mérkőzésén nem szenvedett vereséget, ráadásul olasz csapat csak kétszer tudott nyerni az Old Traffordon. Miután az első meccsen az angolok, most az olaszok szenvednek kóros középső védő-hiányban, mivel Chivu, Materazzi és Burdisso is sérüléssel bajlódik.

 

A negyedik angol csapat, akárcsak szerdán a Chelsea, egy gólos előnyel utazik Itáliába, pontosabban Rómába. Mindkét együttes rapszodikusan szerepel a bajnokságban, így igazából nem lehet tudni, mire lehet tőlük számítani. Az viszont biztos, hogy egyik mester sem a védekező futball híve. Vélhetően nem sok európai csapat rendelkezik pozitív mérleggel az olaszországi fellépéseit tekintve, ám az Arsenal azon kevesek közé tartozik: négy-négy győzelem illetve döntetlen mellett mindössze három vereséget tud felmutatni. Ami pedig az egyenes kieséses szakaszt illeti, hatból ötször az „ágyúsok" mentek tovább. Mindkét csapatból fontos emberek hiányoznak (Cicinho, Cassetti, Perrotta, de Rossi az egyik, Fabregas, Rosicky és talán Adebayor a másik oldalon), a hazaiak ugyanakkor abban bízhatnak, hogy Totti felépül a találkozóig.

A Barcelona nem játszott túl jól Lyonban, mégis kihúzott egy 1-1-es döntetlent, így némi előnnyel várhatja a visszavágót. Amennyiben előnyét meg tudja tartani, akkor első ízben jut majd tovább francia ellenféllel szemben. A gallok Benzema, a katalánok Iniesta felépülésének örülhetnek, ami pedig a hiányzókat illeti, a hazaiak állnak rosszabbul: a már jó ideje sérült Milito és Abidal mellé a hétvégén Puyol is feliratkozott a hiányzók listájára, a túloldalon pedig Reveillere nem léphet pályára. Pep Guardiola, a hazaiak mestere külön felhívta játékosai figyelmét, vigyázzanak a szabálytalanságokkal, mert Juninho életveszélyes lehet.

A Porto csapata lehet a szezon meglepetése, amennyiben meg tudja ismételni a Vicente Calderonban mutatott, két héttel korábbi produkcióját az Atletico Madriddal szemben. Cristian Sapunaru vélhetően nem lesz kezdő majd az ellen a madridiak ellen, akiknek a soraiban Maniche, Seitaridis és Assuncao személyében három egykori „sárkány" található. Az Atletico Madrid soha nem tudott nyerni Portugáliában, három párharcából kettőt elveszített. Egyedül 1963-ban jutott tovább portugál ellenféllel szemben, akkor a Porto volt az áldozat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: