2011-06-06 15:34:27• hírek • Póti Orsolya

Folklórfesztivál Szatmárnémetiben

Külön fesztiválnapot kapnak a kétkezi paraszthagyomány jellegű, népdaléneklési-népzenei és néptáncos programok Szatmárnémetiben. A Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ június 12-én, 16 órától folklórfesztiválra invitálja a nagyérdeműt.

Idén is megszervezik városunkban a hagyományos folklór fesztivált, melynek vasárnap délutántól a Kossuth-kert ad otthont. A rendezvényen idén Szatmár, Szilágy és Máramaros megyei előadók vesznek részt, olyanok, akik bemutatják magukat a nagyközönségnek - minden egyes fellépő sajátos, csak rá jellemző programelemeket kínál az odalátogatóknak.

A rendezvény a hagyományőrzés fejlődésének bizonyítéka, mely az autentikus falusi folklór bemutatásával a népies tevékenységekkel foglalkozó közösségek megerősítését ösztönzi, valamint gazdagítja a rendező település kulturális alapú tevékenységeit.

Szatmáron és a környező megyékben nagy hagyománya van a néptáncnak, a népzenének, ezért is tartják jelentősnek a szervezők egy ilyen jellegű rendezvény lebonyolítását. Fellép a Nationalitatilor elnevezésű népi együttes, Maria Petca Poptean, az Egri Csodaszarvas néptáncegyüttes, a nagykárolyi Ceatara népi zenekar, a Kalena együttes, a Sokola néptáncegyüttes, Petrica Muresan, a Cununita és a Cununita Nazdaravana népi zenekarok, Nicolae és Nicusor Muresan, valamint a Porolissum népi zenekar.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes.



A rendezvény plakátja
A rendezvény plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: