2012-04-06 08:13:07• hírek • Szatmár.ro

Feszültek az izmok, pattogtak a labdák a Refi sportnapján

Sporttevékenységekkel és azzal kapcsolatos filmek nézésével töltötték a diákok a szerdai napot a Református Gimnáziumban.
Sporttevékenységekkel és azzal kapcsolatos filmek nézésével töltötték a diákok a szerdai napot a Református Gimnáziumban.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban újságíró diákok tudósítottak az "Iskola másként" elnevezésű rendhagyó oktatási hét legérdekesebb programjairól. Közben az iskolaújság megalapításán agyaltak, melynek neve "Refi Times" lesz. Az alábbiakban a szerdai sportnapról szóló beszámolókat olvashatják:

Pattogó labdák

Sporttevékenységekkel és azzal kapcsolatos filmek nézésével töltötték a diákok a szerdai napot. Ezzel párhuzamosan kosár- és futballmeccsek zajlottak.

A kosárlabdameccs az iskola tornatermében került megrendezésre, ahol először az V. és VI. osztály mérhette össze erejét. A VI. osztály került ki győztesen, de ez nem jelentette azt, hogy vége a küzdelemnek. Ezt követően VII. és a VIII. osztály csapata kosarazott, itt pedig a VII. osztály jutott be a döntőbe, amelyben a két legjobbnak bizonyult csapat játszhatott.

Az utolsó pillanatban dőlt el a meccs eredménye. Az I. helyet a VI. osztály nyerte el 15-16 pontos végeredménnyel, a dobogó második fokára a VII. osztály került. A harmadik helyen az V. osztály csapata végzett, míg a VIII. osztály a negyedik helyen trónolt.

Egyik csapat sem keseredett el, hiszen ezután minden csapat arra törekszik, hogy jövőre jobb eredményt érjen el Megkérdeztünk egy pár játékost, hogy milyennek találták a mérkőzéseket. „Azt gondolom nagyon jó rendezvény volt. A sok tanulás mellett jól esett egy kis kikapcsolódás, bár igaz, hogy nem nyertünk, mégis nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre megpróbálunk jobbak lenni, és sportszerűen játszani" - mondta Szilágyi Balázs.

Tordai Anna, a győztes csapat kapitánya szerint nehéz mérkőzés volt az idei, különösen az utolsó, de megérte, mert első helyezést ért el a csapata, amely jövőre a címvédés érdekében még erősebb lesz a címvédés érdekében.
(Refi Times).

Feszültek az izmok!

Szerdán került megrendezésre az V-VIII. osztályosok közt a szkander bajnokság, amit már sokan vártak. A felvigyázó tanár Vlad Oliver volt, aki egyben bíráskodott is, és árgus szemekkel figyelt minden szabálytalanságot. Az ifjú ,,Titánok" nagyon derekasan küzdöttek a győzelemért. Végül sok harc után Kovács Gergőt lett a győztes, aki jogosan kapta meg az első helyet, hisz mindenkin átgazolva vitathatatlan módon verte meg egymás után ellenfeleit. (Refi Times)

Bajnokok szerdája

Az „Iskola Másként" programjai szerdán is folytatódtak. Ez a nap sportról szólt.  Izgalmasnak bizonyult a futballmeccs, melyet az V. és VI. osztályos csapatok kezdtek. A meccs végén a VI. osztály hagyta el nyertesen a pályát, 3:1-re nyertek. Ezzel a győzelemmel bejutottak a döntőbe.

Izgalmasan kezdődött a VII. és VIII. osztályos csapatok meccse, ahol 15 perc után a VII. osztály elbizonytalanodott, amikor Medvei Sándor  berúgta az első gólt. Ezzel a góllal a VIII. osztály megnyerte a VII. elleni játszmát.

Rövid szünet után folytatódott a küzdelem a 3. és a 4. helyért az V. és a VII. osztály között. Megszületett az első gól, amit nem adott meg a bíró, Korcsmáros János. Bücs Dénes piros lapot kapott szabálytalanságért, de ennek ellenére mégis a VII. nyert 1:0 -ra Kajtár Roland góljának köszönhetően.

Megkezdődött a meccs az első helyért a VI. és a VIII. osztály között. A kezdő rúgást a VI. osztály végezte. Már az első öt percben sok szép helyzete volt a VIII. osztálynak. Erdei Ádám a nyolcadikosok játékosa rúgott egy gólt, amivel megszerezték a vezetést. Két perccel azután Puskás Gergő berúgta a második gólt. Ezzel bebiztosították maguknak a győzelmet. Rövid idő után a VIII. osztály két gyönyörű góllal aratott fölényes győzelmet. (Refi Times: Cserepes Noémi, Zonga Bianka, Moroz Lóránd)

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: