2013-02-08 17:55:23• hírek • Póti Orsolya

Festménykiállítás látogatható a Vécsey-házban

Egy sokoldalú képzőművész, Liviu Scripor alkotásainak ad otthont február 8-tól a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege. Az érdeklődők a művész „Miért harcolunk?" című festménysorozatát tekinthetik meg közel két héten át.

Február 8-án, péntek délután kiállítás nyílt a Vécsey ház földszinti kiállítótermeiben Livius Scripor munkáiból. A rendezvényt Felicia Grigorescu muzeológus nyitotta meg, aki néhány szóban méltatta a besztercei származású, de már évek óta Szatmárnémetiben élő és alkotó festőművész munkásságát.

Scripor a Romániai Képzőművészek Egyesülete szatmári fiókjának tagja, több szatmári tanintézmény vallás és művészet tanára. Alkotásait már számos romániai tárlaton bemutatta, valamint nívós külföldi kiállítások meghívottja is volt.

Szatmárnémetiben ez az első egyéni kiállítása, amely elsősorban küzdősportokat és harcművészeti formákat ábrázoló festményeket mutat be. Ezek mögött azonban egy mélyebb gondolat is rejtőzik: ezek a küzdelmek szimbolikusan az emberek belső harcaira utalnak.

A képzőművész munkásságát egyébként a sokoldalúság jellemzi, hiszen kedveli az absztraktot, a pop-art stílust, a festőművészeten kívül a fotózás iránt is nagy érdeklődést mutat, illetve alkotásainak témai is változatosak.

Grigorescu után Marta Liviu, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója köszöntötte a kiállító művészt és elmondta: a múzeum ettől az évtől elindítja „A hónap alkotása" elnevezésű akciót, melynek keretében népszerűsítik az érdeklődő képzőművészek munkáit. A kezdeményezésről több információt a Megyei Múzeum igazgatóságán szerezhetnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: