2013-02-07 16:50:27• hírek • Póti Orsolya

Több mint 40 festmény a Megyei Tanács galériájában

Nyárádi Enikő festőművésznő első egyéni kiállítása nyílt meg február 7-én a Szatmár Megyei tanács Galériájában. A művésznő munkásságát Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke méltatta.

Újabb képzőművészeti kiállításnak ad otthont a Szatmár Megyei Tanács galériája február 7-27. között a Szatmári Képzőművészek Egyesületének jóvoltából. Ezúttal a csíkszeredai születésű, de a Szatmárnémetiben élő festőművésznő, Nyárádi Enikő alkotásait csodálhatják meg az érdeklődők.

A csütörtök délután megrendezett tárlatmegnyitó a Szatmári Művészeti Iskola két diákjának - Koncz Kriszta és Bócsi Dorottya - zongorajátékával kezdődött, majd Gergely Csaba festőművész méltatta a művésznő munkásságát.

Nyárádi tanulmányait a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, képzőművészeti osztály, festőművészet szakán, majd a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi karán végezte.

A tárlaton bemutatott 42 festmény elárulja, hogy Nyárádi kedvenc művészeti stílusa a szürrealista és az absztrakt, de szívesen fest csendéleteket, portrékat és tájképeket is. Munkáit eddig Szatmárnémetiben, Hadadon, Gyergyószentmiklóson, Tokajon, Csengeren láthatta a nagyközönség egy-egy csoportos kiállítás keretében.

A művésznő első egyéni kiállítása az elmúlt öt év munkáját mutatja be, de kiváltképp 2012-es alkotásokat láthatunk - tudtuk meg Nyáráditól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: