2012-03-24 15:33:23• hírek • Póti Orsolya

Felvonulás az életért Szatmárnémetiben

Az ország több városában, márciusban megszervezik a „Felvonulás az életért
Az ország több városában, márciusban megszervezik a „Felvonulás az életért" elnevezésű tiltakozó megmozdulást.

Románia legtöbb városában március 24-én felvonulást szerveztek, és ezzel tiltakoznak az abortusz ellen egyházak, illetve keresztény szervezetek, egyesületek. A Szatmárnémetiben immár második alkalommal megrendezett megmozduláson idén több mint kétszázan vettek részt.

Az ország több városában, márciusban megszervezik a „Felvonulás az életért" elnevezésű tiltakozó megmozdulást. Szatmárnémetiben erre szombat délben 12 órától került sor. A felvonulók a Megyei Múzeum előtti parkban gyülekeztek, majd a Traian sugárúton át a Libertatii-téren keresztül vonultak végig figyelemfelkeltő táblákkal, plakátokkal.

A szervezők többek között az abortusz betiltását követelik, de a jövendőbeli édesanyák figyelmét is fel szeretnék hívni a mesterséges magzatvesztés veszélyeire. Szatmárnémeti tavalytól kapcsolódott be a mozgalomba a Pro Vita Egyesület kezdeményezésére, de csatlakoztak ehhez a különféle egyházak, szervezetek képviselői is.

A felvonulás előtt felszólalt Adriana Hagau, a Pro Vita Egyesület vezetője, de beszédet mondtak egyházi személyek,  valamint más civil szervezetek képviselői is.

Szakemberek, valamint az ortodox és a görög-katolikus egyház mellett az abortuszt elítéli a római-katolikus egyház is. A rendezvényen többek között jelen volt a Kálvária templom román nyelvű gyülekezetének plébánosa, Román János, aki kifejtette: közösségünkben nem a gazdasági krízis jelentős, hanem kiváltképpen az az eszmei válság, ami most sújtja a világot. Ugyanis napjainkban már sokak előtt semmi sem szent, még az élet sem.

A plébános igyekezett felhívni a jelenlévők figyelmét arra, hogy az eszmei válság súlyosabb, mint a gazdasági, és rendkívül fontos erre odafigyelnünk.

A világ kórházaiban naponta 115 abortuszt hajtanak végre. Csak Romániában 1958-tól, amióta engedélyezték a mesterséges vetélését, több mint 21 és fél millió műtétet hajtottak végre. Ez ellen minden évben tiltakoznak az egyházi szervezetek. A világon élő nők szinte fele életük során minimum egy abortuszon átesnek. A szakemberek szerint azért is magas az abortuszok száma, mert tájékozatlanok az emberek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: