2009-11-11 13:59:22• hírek • Parajdi Andrea

Felújíthatják a Kubik gödört

Tónak már nem lehet nevezni azt a nagy mennyiségű víztömeget, amely már csak imitt-amott szemezget kifele az őt fedő nádak között, és amelyet az elmúlt évek alatt olykor szeméttelepnek is használtak a helyiek. Úgy tűnik az egykori Kubik tó megmenekülhet, egy helyi vállalkozó horgászásra alkalmassá tenné.

A Kubik gödör helyzete évek óta foglalkoztatja a városvezetést, azonban még eddig semmilyen konkrét elképzelés nem valósult meg. Felvetődött, hogy esetleg játszóteret vagy szórakozásra alkalmas parkot kellene kialakítani, de olyanok is voltak, akik a tó visszatöltését szorgalmazták. Jelenleg úgy tűnik ez utóbbi esélyes a megvalósításra, ugyanis van egy helyi érdekelt vállalkozó, aki rendbe tenné a környéket, halakkal népesítené be az új tavat, és egy üdülőövezetet hozna létre a horgászás kedvelőinek - tudatta lapunkkal Ilyés Gyula polgármester.

A Kubik gödör rendbetétele is - a városban oly népszerű - koncesszionálás módszerével valósulna meg. A vállalkozó minden felújítási költséget áll, majd egy előre meghatározott ideig minden profitot saját zsebbe termel, ha pedig a több éves határidő lejár visszaadja a városnak az általa létrehozott és működtetett szolgáltatást. Ilyés Gyula polgármester elmondta már hozzáláttak a dokumentumok elkészítéséhez, majd egy helyi tanácsi jóváhagyás után a közbeszerzést is elindítják.


Van egy érdekelt vállalkozó, aki horgászásra alkalmassá tenné az egykori tavat.
Van egy érdekelt vállalkozó, aki horgászásra alkalmassá tenné az egykori tavat


Nem csak a Kubik gödörre, hanem annak környékére is ráfér a helyrepofozás, éppen ezért a város északi részén, vagyis a Kubik közvetlen közelében húzodó Solidaritatii lakónegyed is átesett a tavalyi évben egy modernizáláson, ám ezen a részen a városvezetés még további korszerűsítést kíván folytatni.

Koncz Andrea, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal uniós pályázatokkal foglalkozó irodájának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta a Regionális Operatív Program első prioritási tengelyén Szatmárnémeti Északi részén lévő negyedek teljes úthálózatának felújítására akar pénzt szerezni a város. -A pályázat jelenleg előkészítés alatt áll, leghamarabb 2010 tavaszán kerülhet benyújtásra. Amennyiben sikerül támogatást szereznünk 2015-ig lesz rá lehetőségünk, hogy a projektbe foglalt elképzeléseinket életbe ültessük - mondta az irodavezető. Egyébként a Kubik gödör mellett lévő hőközpont átalakítására is készül már egy uniós pályázat, ahová egy multifunkcionális, elsősorban szociális problémákkal foglalkozó központ létrehozására szeretne a város pályázni.

A Kubik helyzetének orvoslására tehát számos elképzelés van, amelyeket ha valóban sikerülne megvalósítani a város azon környéke is modern, kellemes légkört ölthet magára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: