2009-04-21 17:44:18• hírek • Szatmár.ro

Önkormányzati horgászverseny

Jó hangulatú horgászverseny színhelye volt kedd délelőtt a Kökényesdi halastó. A helyi önkormányzat, illetve a szomszédos Halmi község önkormányzati képviselői mérték össze itt horgász-tudományukat.

Azt, hogy a verseny mennyire komoly és vérre menő volt, mi sem bizonyítja jobban, hogy már az érkezésnél egy cigányprímás és egy harmonikás fogadta a vendégeket. Persze a muzsika nem riasztotta meg a horgászokat, de még a halakat sem, hiszen rövid idő leforgása alatt szép zsákmányt tudhattak magukénak a lelkes sporthorgászok.

A versenyt végülis a Halmiból érkezett pecások nyerték, 12,5 kilónyi kifogott hallal, míg a házigazdáknak csak 8,3 kiló halat sikerült horogra akasztaniuk.

A verseny legnagyobb halát illetve halait is a győztes csapat egyik tagja, Kiss Csaba tanácsos fogta ki: előbb egy négy kilós pontyot húzott ki a vízből, majd röviddel később egy 4,7 kilós példány akadt a horgára. A díjkiosztó után következett a díszebéd, amelyen a résztvevők egy tányér halászlé illetve birkapaprikás mellett elemezték ki a délelőtt eseményeit.

Az esemény a szórakozás mellett persze kitűnő alkalom volt arra, hogy a két önkormányzat képviselői megosszák egymással a munkájuk során fellépő gondokat, tanácsokkal lássák el egymást és esetleges közös terveket készítsenek elő. A tervek között persze ott van egy hasonló horgászverseny megszervezése jövőre, az összes környékbeli önkormányzat részvételével.

Simon Levente kökényesdi polgármester az eseményt követően a Szatmár.ro hírportálnak elmondta: ''A tó adottságait igyekszünk minnél inkább kihasználni: ha már a község területén van, és az önkormányzat a tulajdonosa, akkor itt az ideje, hogy mi is rendezvényeket szervezzünk, és ne merüljön ki teljesen a kapacitás a sporthorgászok fogadásában.''

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Nagy halak is akadtak a versenyzők horgára

Horgászversenyt rendeztek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: