2017-08-08 09:13:57• hírek • Szatmár.ro

Fejlesztik a szatmárnémeti iskolákat

Három szatmárnémeti tanügyi intézményben sportpályát építenek és egyéb fejlesztéseket is eszközölnek.

"Ahogy más területeken, sajnos az oktatás és sport területén is komoly lemaradásokat kell behoznia a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak. Oktatási intézményeink sportlétesítményeit közel fél évszázada nem modernizálták, ezért itt az ideje annak, hogy erre a problémára is felfigyeljen valaki" - írja a polgármesteri hivatal közleménye.

Mit arról már beszámoltunk, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban, a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceumban és az Octavian Goga Általános Iskolában is egy-egy kis méretű műfüves focipályát építtet a polgármesteri hivatal. Ezek kapcsán végzett terepszemlét a napokban Kereskényi Gábor polgármester. Egy-egy ilyen pálya kialakításának az ára 200 ezer lej+ áfa.

Emellett a George Emil Palade iskolában több mint 44 ezer lejből cserélik ki a nyílászárókat. Az Eminescu gimnáziumban 75 ezer lejből egy röplabdapályát is kialakítanak és 26 ezer lej befektetéssel éjszakai világítása is lesz a műfüves focipályának. Az Octavian Goga iskola 250 ezer lejt kapott a sportterme tetőszerkezetének megjavítására.

"Sportolni csak normális körülmények között lehet, nekünk pedig kötelességünk megteremteni azokat. Sajnos évtizedeken keresztül ezzel sem foglalkoztak, de mi elkezdtünk egy folyamatot, amelynek a végén minden szatmárnémeti fiatalnak  lehetősége lesz sportolni" - mondta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: