2017-08-01 10:24:53• hírek • Szatmár.ro

Három iskola udvarán építenek műfüves focipályát

Ezeket a pályákat nem csak az iskolások, hanem a lakosság is használhatja majd.

A napokban több alkalommal is szóba került, hogy a nyári vakáció idején a kolozsvári példát követve Szatmárnémetiben is meg kellene nyitni az oktatási intézmények udvarait a sportolni-játszani vágyó diákok előtt. Ennek lehetőségét egyelőre mérlegelik, de jelenleg is dolgoznak azon, hogy az iskolaudvarok több szórakozási lehetőséget biztosítsanak ne csak a diákság, hanem a lakosság számára is.

Kereskényi Gábor polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg három iskolaudvaron dolgoznak, hogy kis műfüves focipályákat alakítsanak ki.

Ilyen pályát hoznak létre a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium, a George Emil Palade Élelmiszeripari Iskola és az Octavian Goga Általános Iskola udvarán. A 42 méter hosszúságú és 22 méter széles pályák megépítésének összköltsége több mint 600 ezer lej. Ezeket egy megfelelő szabályrendszer és felügyelet mellett lehet majd használni. Erre szükség is van, ugyanis a közterületen elhelyezett hasonló pályák állapota rohamos gyorsasággal romlik, főleg a rendszeres rongálások miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: