2009-10-28 22:23:37• hírek • Szatmar.ro

Fantasztikus győzelmet aratott a VSK Aradon

A lányok őrült csatában három ponttal verték a két évvel ezelőtti bajnokot.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata a bajnokság első fordulójában sima, 14 pontos vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgy ellen, ám az aradi meccset a szakértők legalább olyan nehéznek tartották. Ehhez képest a VSK remek második félidői teljesítményének köszönhetően 70-67 arányú győzelmet aratott.

Pedig az előjelek tényleg nem voltak túl biztatóak, hisz az Aradi ICIM az első két fordulóban két kiütéses győzelmet aratott, előbb a Gyulafehérvár (124-39) majd a Kolozsvár (87-37) ellen. Ráadásul a hazaiakat a visszavágás vágya is fűtötte, mivel a tavalyi rájátszás első fordulójában az újonc szatmáriak kiejtették a címvédő Aradot.

Ennek megfelelően a Maros-partiak viharosan kezdtek, az első negyedben magabiztos játékot mutattak be és 26 -11 arányban hozták ezt a játékrészt. A rövid szünet után azonban a szatmáriak magukhoz tértek és döntetlenre (18-18) hozták a negyedet.

A nagyszünet után azonban valósággal megtáltosodtak a VSK-sok, az ICIM-nek mindössze 7 pontot engedélyeztek, míg ők 23-at szereztek, megfordítva ezzel a meccs állását. Az utolsó negyednek egy gólos előnnyel vágott tehát neki a Szatmár, a játékrészben viszont a két csapat végletekig kiélezett harcot vívott egymással, hol egyik, hogy másik vezetett, a végén viszont a VSK örülhetett. A szatmáriak győzelméből Pop oroszlánrészt vállalt, hisz 29 pontot dobott, a csapat második legeredményesebb játékosa Povilonyte volt, aki 13 pontig jutott.

„A jelenlegi körülményeket és az erőviszonyokat tekintve óriási bravúr ez a siker, a lányok a meccs második részében mentálisan nagyon erősek voltak" - összegzett a meccs végén Éles Pőter menedzser.

A VSK a szombati harmadik fordulóban a Nagyváradi CSM együttesét fogadja, a mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Női A osztály, északnyugati csoport
Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK 67:70 (26:11, 18:18, 7:23, 16:18)
A szatmári pontszerzők: C. Pop 29, Povilonyte 13, Pavel 10, Hardy 9, Drăgoescu 5, Nemeş 1.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: