2013-04-02 15:11:44• hírek • Kocsis Zoltán

Ezúttal késelt is a templomi rabló

Ismét lecsapott az a szatmárnémeti fiatal, aki idén januárban kirabolt egy református templomot Szatmárnémetiben. Ezúttal egy magánházba hatolt be, ahol ráadásul késsel megsebesítette a tulajdonost. A rendőrség kézre kerített egy négy tagú bandát is, akik március utolsó napján közel fél millió lej értékű vagyontárgyat és készpénzt loptak el.

Április elsején, 17.00 óra körül egy 68 éves nő a 112-es egységes segélyhívó telefonszámon tette a bejelentést, mely szerint egy fiatal férfi hatolt be a lakására és egy késsel megsebesítette őt. A helyszínre kiérkezett rendőröknek aztán elmesélte, hogy a fiatal férfi behatolt a lakására és magához ragadta táskáját, melyben 580 lej és egy mobiltelefon volt. Amikor a nő meghallotta, hogy valaki van a lakásában és tetten érte a betörőt, az előkapott egy kést és a mellkasa magasságában a bal karja alatt megvágta a tulajdonost, majd elmenekül.

A rendőrség munkatársainak gyanúja már az elhangzottak alapján egy bizonyos fiatalemberre terelődött és amikor ez beigazolódni látszott, percek alatt el is fogták azt annak törzshelyén.

A 16 éves kamasz ellen egy másik rablás miatt folyt már büntetőjogi eljárás. Segítőtársával januárban ők törtek be az egyik szatmárnémeti református templomba, ahonnan 10.000 lej értékű elektronikus berendezést loptak el. Akkor egy baleset helyszínéről visszatérő rendőr érte őket tetten.

Szintén hétfőn került rendőrkézre az a négy tagú banda, amelynek tagjai vasárnap hatoltak be egy szatmárnémeti lakásba, ahonnan, tulajdonosa bevallása szerint, 400.000 lej értékű ékszert, elektronikus berendezéseket és készpénzt vittek magukkal.

A 21 éves S. Attilát, a 24 éves Mihai B.-t, a 27 éves Robert E.-t és a 26 éves Nicolae R.-t előzetes letartóztatásba helyezték, az általuk ellopott javak 80%-át pedig visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: