2013-01-23 15:24:26• hírek • Kocsis Zoltán

Kiraboltak egy református templomot Szatmárnémetiben

Szomorú, egyben megdöbbentő esemény történt szerda hajnalban Szatmárnémetiben - két fiatalember kirabolt egy református templomot. Az elkövetők nem jutottak messzire a zsákmánnyal, mivel pont egy közlekedési balesetről visszatérő rendőr kezei között kötöttek ki.

A Szatmárnémeti Rendőrséget éjfél körül értesítették arról, hogy a Decebal hídon közlekedési baleset történt: egy autós elgázolt egy ott szolgálatot teljesítő utcaseprőt. A helyszínelés elvégzése után a rendőr megindult a kapitányság felé, amikor két gyanús fiatalt vett észre. A két fiatalembernél egy nagy csomag volt, amelyből különböző kábelek és mikrofonok lógtak ki.

A két fiatal megpróbálta elhihetni a rendőrrel, hogy éppen egy buliba tartanak és oda viszik a felszerelést, ám az nem hitte el a sztorit. Igazoltatta a két fiatalt, akikről kiderült, hogy már mindkettejüknek voltak gondjai a rendőrséggel.

Rövid nyomozás után aztán kiderült, hogy a 24 éves M. Norbert és a 15 éves N. M. monogrammal rendelkező kamasz a közeli református templomból rabolta el az elektronikai berendezéseket. Az elkövetők betörték az ablakot és azon keresztül hatoltak be a templomba, ahol az Úrasztalának terítőjébe csomagolva eltulajdonították az újonnan beszerelt hangosító berendezést: kábeleket, hangfalakat, erősítőket, mikrofonokat. Az okozott kár eléri a 10 ezer lejt, szerencsére a rendőrség a teljes berendezést vissza tudta szerezni.

„Sokként értek minket a történtek. Kénytelenek leszünk beszerelni egy riasztóberendezést", mondta a Szatmár.ro-nak a templomban szolgáló lelkipásztor, az elkövető családjának védelmében kérte saját és a templom nevének elhallgatását. „Egy nagyon rendes családról van szó, ám sajnos mindenütt kell lennie egy fekete báránynak", mondta szomorú és csalódott hangon a lelkész.

Ami a Decebal hídon történt balesetet illeti, ahol a két tolvajt elfogó rendőr helyszínelt, a 42 éves Cristian C. személygépkocsijával elütötte a szolgálatát teljesítő, fényvisszaverő mellényt viselő 51 éves Gheorghe G.-ét. A helyszínelés során kiderült, a személygépkocsi vezető nem állt alkohol befolyása alatt. Szerencsére az áldozat kisebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: