2011-03-24 15:30:03• hírek • Szatmár.ro

Évtizedek óta a neurológia területén

A Korall Klinika célja, hogy magas színvonalú járóbeteg ellátást biztosítson elismert szakorvosok közreműködésével, mindezt megnyugtató, modern környezetben. Dr. Bánk József, a Korall Klinika neurológusa beszélt terveiről.

Mint tudjuk az ideggyógyászat, vagyis a neurológia az orvostudomány egyik legösszetettebb területe. Az agy és a gerincvelő, vagyis a központi idegrendszer megbetegedéseivel, valamint a periferiális idegrendszeri betegségekkel foglalkozik. Diagnosztikája jelentősen fejlődött az elmúlt évtizedben, ezért a központi idegrendszer betegségeinek felderítésében a különböző speciális eljárások célszerű alkalmazása ma már elengedhetetlen, és mindehhez nélkülözhetetlen a tapasztalatokkal rendelkező szakorvos.

Dr. Bánk József évtizedek óta gyakorolja a neurológiát. Tanulmányait Debrecenben végezte, napjainkban pedig a Debreceni Megyei Kórház neurológiai osztályának részlegvezetője. Március elejétől a Korall Klinika egyre bővülő orvosgárdájának tagja, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy ittléte előnyt jelentsen betegei számára.

A szakorvos elmondása szerint, a neurológia profiljába tartozó mindenféle betegséget vizsgál és kezel, ezen belül pedig egyik „kedvenc" területe az önálló fejfájásformák. Dr. Bánk József a Magyarországi Fejfájás Társaság vezetőtagja. A társaság keretén belül tevékenykedő szakorvosok olyan fejfájásformákra találnak gyógymódot, amelyek hátterében nincs strukturális eltérés, azaz nincs az agy felépítésében olyan kimutatható eltérés, ami segítség lenne az orvos számára, hanem maga a fejfájás, a maga jellegzetes tüneteivel képezi a problémát.


Dr. Bánk József neurológus
Dr. Bánk József neurológus


„A betegellátásban minden attól függ, hogy a neurológia tárgykörébe tartozó betegségek közül milyen betegek fognak bejönni. A fejfájós betegeken kívül foglalkozom, nyak- és derékfájós beteggel, epilepsziással, agyi- és vérkeringési zavarokkal (Stroke) rendelkező betegekkel, valamint szklerózis multiplexben és vészes izomerő gyengeségben szenvedőkkel." - fejtette ki Dr. Bánk.

„Számomra az lenne az elsődleges, hogy a megfelelő diagnosztika után a nemzetközileg elfogadott írásoknak megfelelő lehetőségek szerint, a legkorszerűbb kezelési módozatokkal próbálkozzunk, nyilvánvalóan azt szem előtt tartva, hogy számtalan olyan betegség van, ahol nem tudjuk a betegeket teljes mértékben meggyógyítani. Ezekben az esetekben az életminőség javítására, vagy egy olyan betegvezetésre gondolok, ami a beteg számára némi segítséget, némi könnyedséget jelentene." - mondja a neurológus.

Ha tapasztalt szakorvoshoz fordulna, ne habozzon, keresse fel a Korall Klinika orvosait (Eroii Revolutiei utca 22 szám)! További elérhetőségek: 0771-630034 begin_of_the_skype_highlighting 0771-630034 end_of_the_skype_highlighting, 0771-630042 begin_of_the_skype_highlighting 0771-630042 end_of_the_skype_highlighting vagy 0361-412.037.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: