2009-09-28 17:31:28• hírek • Ferenczi Noémi

Évnyitó a tanítóképzőben

Hétfőn délután volt az ünnepélyes tanévnyitó a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatának óvónő és tanítóképző szakán.

Az évnyitóra a Megyei Tanács nagytermében került sor. Elsőként Végh Balázs Béla az egyetem rektora köszöntötte az egybegyűlteket, majd Bura László, a kihelyezett tagozat egyik alapító tagja beszélt a tanév kezdetekor kitűzött célokról, a tudás megszerzésének fontosságáról. Végül felelősségteljes munkát, kitartást és sok sikert kívánt az egyetem közösségének.

"Tanárként hiszem, hogy nem tudunk semmit sem megtanítani a diákoknak, csupán azt a közeget tudjuk megteremteni, melyben a diákoknak lehetőségük van a tanulásra"- hagsúlyozta Hadházi Attila, a Consult Scolari intézet vezetője, aki szerint, ebben a változó világban nagyon nehéz lépést tartani a fejlődő technlógiákkal.

A Művészeti Iskola két növendéke szavalatokkal kívánt sikeres tanévet a hallgatóknak, majd az egyetem másod éves hallgatója, Ballai Dóra elevenítette fel első éves diákként szerzett élményeit illetve bíztatta tanulásra és amellett hasznos időtöltésre új diáktásait.

Végül Végh Balázs Béla mondott köszöntőt. A pedagógusoknak a felnövekvő nemzedék életében betöltött fontos szerepét hangsúlyozta. Az ünnepség után az új diákok átvonultak az egyetem épületébe.


Érdeklődéssel hallgatták tanáraik bátorító szavait az új diákok
Érdeklődéssel hallgatták tanáraik bátorító szavait az új diákok


Szavaltak a Művészeti Iskola növendékei
Szavaltak a Művészeti Iskola növendékei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: