2008-07-07 15:59:09• hírek • Szatmar.ro

Hamarosan lehet iratkozni

 A Babes Bolyai Tudományegyetem képzéseire jövő hét elejétől lehet felvételizni.

A Babes Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett kara idén is beiratkozási központként fog működni, így a helyi és környékbeli felvételizők az egyetem különböző városokban működő összes karára jelentkezhetnek.

A BBTE képzéseire július 14-től 29-ig lehet beiratkozni. A Szatmárnémetiben kihelyezett karon óvó-, és tanítónőképző szakon magyar, nappali oktatásban 10 államilag finanszírozott és 25 költségtérítéses helyet hirdettek meg. Táv-, és kiegészítő képzési formákban szintén 25-25 jelentkezőt várnak önköltséges finanszírozásra.

Közigazgatási szakra román és magyar nyelven, nappali tagozaton 15 államilag finanszírozott, és 25 költségterítéses, míg német nyelven 10 államilag támogatott és 25 önköltséges helyet hirdettek meg. Ugyanezen a szakon további 25 diáknak távoktatási formát is biztosítanak. Közgazdasági szakot csupán román nyelven indítanak 25 költségtérítéses hellyel.

 A Babes Bolyai Tudományegyetemnek országos szinten 21 kara van. A felvételizők 61 magyar, 117 román, 17 német nyelven induló szak közül válogathatnak.

Végh Balázs Bélától, a szatmárnémeti kar egyetemi adjunktusától megtudtuk idén sem szükséges a helyi felvételizőknek Kolozsvárra utazni, hiszen helyben iratkozhatnak a BBTE bármelyik karára. -Idén is körülbelül 600-700 jelentkezőre számítunk. Nálunk iratkoznak a Máramaros és Szilágy megyei diákok is. A szatmárnémeti karra jelentkezőknek általában biztosítani tudjuk a szükséges helyeket, ugyanis a költségtérítésen tetszés szerint növelhetjük a létszámot – magyarázta Végh.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: