2009-05-04 18:12:00• hírek • Parajdi Andrea

Európai színvonalú gyorsulási versenyt szerveznek

Minden bizonnyal Romániában még nem rendeztek olyan nemzetközi szintű gyorsulási versenyt, mint amilyenre a szatmárnémeti AutoSportKlub és a magyar Gyorsulási Bajnokság szervezői közösen készülnek. A Chevrolet DragRacingként emlegetett rangos autós eseménynek a Szatmár megyei Repülőtér lesz a helyszíne.

A Szatmár Megyei Tanáccsal és a szatmárnémeti Chevrolet West márkaképviselettel partnerségben június 14-én, az egyik legszínvonalasabb nemzetközi gyorsulási versenynek lehetünk szem és fültanúi a helyi repülőtéren. A szatmárnémeti AutoSportKlub és a magyar Gyorsulási Bajnokság szervezője, a DragRacing csapat közti kiváló együttműködés eredményeként Szatmárnémetiben is felbőgnek a motorok, s nem is akármilyen körülmények között. A Chevrolet DragRacing gyorsulási verseny az első olyan autós esemény országunkban, amely teljesen európai színvonalat képvisel - mondták el sajtótájékoztató keretében a verseny szervezői.

Egy rangos eseményen fő szempont a biztonság megteremtése, éppen ezért összefüggő kordonnal védik majd a nézőket, s tűzoltó-, és mentőautók is készenlétben lesznek. Külön kijelölik a versenyautók közlekedési vonalát, amely szintén biztonságot jelent majd a közönség számára. A verseny profi technikai háttérrel zajlik majd, ahol tizedmásodperces pontossággal határozzák meg a futamidőket. A közönség óriási kijelzőkön figyelheti a verseny történéseit - tájékoztatott Kóhári Zoltán, a magyarországi DragRacing csapat képviselője.

A gyorsulási versenyen helyi és országos autóversenyzők mellett a magyarországi elit is képviselteti magát, illetve Európa több országából is érkeznek résztvevők ezidáig már szlovák, osztrák, és horvát versenyzők is jelezték részvételi szándékukat. A rendezvényen egész napos román és magyar nyelvű konferálás lesz, Ovidiu Matioc szatmárnémeti rádiós, illetve a magyarországi ValóVilág reality showból ismert Frenky felelnek majd a hangulatért.

A verseny helyszínén olyan programokkal is készülnek, amelyek nem csupán az autók szerelmeseit nyűgözik le. Az egész család számára kínálnak szórakozási lehetőséget különböző szabadidős programokkal, és kisebb bemutatókkal. Különlegessége a versenynek, hogy ezen az eseményen lesz látható legelőször a Chevrolet legújabb modellje.

Az érdeklődők a részvételi feltételekről magyar nyelven a www.dragracing.hu, illetve a www.365hp.ro oldalon kaphatnak bővebb tájékoztatást. A szervezők a nemzetközi gyorsulási versenyből hagyományt kívánnak teremteni.

A Chevrolet DragRacing szervezői sajtóértekezleten számoltak be a részletekről

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: