2011-11-15 11:42:14• hírek • Kocsis Zoltán

A lassan fél éve késő fogyatékossági támogatás miatt panaszkodtak

Alig telt el két hét a legutóbbi közmeghallgatás óta, a Megyei Tanács vezetői ismét audienciát tartottak kedden, aminek a panaszosok magas száma volt az oka. Más kérdés, hogy a tíz személy közül, aki feliratkozott, négyen el se jöttek.

Nem tudott ott lenni Csehi Árpád tanácselnök sem, így kabinetfőnöke, Octavian Lazin helyettesítette őt. Pechjére, mert egynéhány személy panaszáradata és annak előadásmódja sajnálatos módon közröhej tárgyává lett.

Ketten is súlyos panaszokkal éltek a fogyatékossági támogatás késése miatt. A batizi illetőségű Fógel József és felesége a kormánytámogatás elmaradása mellett azt is nehezményezte, hogy az előző évek után valamilyen oknál fogva most nem kapnak az Európai Uniótól származó élelmiszersegélyből sem. A Komorzán faluból származó Cornica Toader elmondása szerint a községben már öt hónapja nem fizették ki a támogatást és az érintettek már közös tiltakozó akciókat helyeztek kilátásba. Hozzátette, hogy őt havi 500 lejes támogatás illetné meg.

Lazin megpróbálta megértetni a panaszosokkal, hogy ez nem a Megyei Tanács hatásköre, hanem a polgármesteri hivataloké és ők is csak akkor tudnak fizetni, amennyiben az illetékes minisztérium átutalja számukra a megfelelő összeget. Márpedig az egész országban csúszások vannak a támogatások kifizetésével. Ezzel együtt megígérte, hogy felveszi a kapcsolatot az illető polgármesterekkel, az első esetben azért, hogy megtudja, a Fógel család miért került le az uniós élelmiszersegély jogosultjainak listájáról, a második esetben pedig, hogy megtudja, miért az öt havi késés.

Szokás szerint megjelent Varga Mihály is, aki továbbra is szociális lakást szeretne, amire beteg gyereke jogosítja fel. A válasz viszont ugyanaz volt, mint máskor: ez a szatmárnémeti polgármesteri hivatal jogköre, ám ők sem rendelkeznek korlátlan számú szociális lakással.

Figyelembe véve, hogy a meghallgatáson egy deklaráltan szkizofrén személy is megjelent, talán jogosnak tűnik a felvetés: nem ártana pszichológus elé vinni előbb a panaszosokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: