2011-11-01 14:17:54• hírek • Kocsis Zoltán

33 lejes rokkantsági támogatás

Közmeghallgatást tartott kedd délelőtt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke: a lehetőséggel a szokottnál kevesebben éltek ugyan, de két szívszorító történetnek is a fültanúi lehettek az ott lévők.

Haidu Doina azt panaszolta el, hogy hosszú évek után súlyosan beteg fiát II-es számú rokkantsági szintről hármasra minősítették le a szakorvosok, amivel jelentősen csökkent az államtól kapott támogatása. Pedig immár 35 éves fia most is ugyanazokat a szindrómákat mutatja, mint az előző hosszú években: egyik szemére egyáltalán nem lát, az évek haladtával pedig a másikra is egyre rosszabbul. Ráadásul kedélybetegségben is szenved: amennyiben el kell hagynia jól ismert hazai környezetét, akkor magára vizel.

A kettes rokkantsági szinttel is csak valamivel több, mint két millió lejes támogatást kapott az államtól, a hármas szinten viszont csak nevetséges 33 lejt havonta. Csehi is értetlenségének adott hangot a leminősítéssel kapcsolatban és ígéretet tett: leellenőrzi a folyamatot illetve azt, hogy nem-e történt valamilyen törvényi változás.

A szintén szatmárnémeti illetőségű Nagy Margit szomszédja ellen emelt panaszt. Elmondása szerint amióta S. József az idős nő lakása alatti apartmanba költözött, azóta ellehetetleníti a néni életét: tönkretette a kanalizálását, az ivóvízhálózatát, kisajátította a bérházban található kis lomtárát.

Csehi ezzel kapcsolatban elmondta, hogy hasonló esetekben nehéz is bármit tennie, mert előbb meg kellene ismernie a szomszéd álláspontját is. A tanácselnök azonban rendelkezett, hogy egy rendőrségi egység szálljon ki az Ipotescu sétány 1. szám alatt található ingatlanhoz és vizsgálja ki a helyzetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: