2009-11-11 14:08:16• hírek • Szatmar.ro

Először saját autóval a Toro Rosso

Az olasz csapat F1-es történelme során először nem a Red Bull autóját használja.

Mérföldkőhöz érkezett a Toro Rosso csapata, hisz a Forma1-ben a Red Bull Racing fiókcsapataként működő faenzai istálló történelme során először épít egyedül saját autót. Az „olasz bika" 2006-ban lépett be a Forma1-be, azóta a Red Bull karosszériáját alkalmazta.

Azért Faeznában is folyt tervezőmunka, köszönhetően annak, hogy míg az „anyacsapat" Renault motorral versenyzett, addig a Toro Rosso a Ferraritól kapta az erőforrásokat és a kapcsolószekrényt. Franz Tost ennek a gárdának a rutinjában bízik, ám ezt ki kellett egészíteniük, új embereket vettek fel, ráadásul az infrastruktúrát is fejleszteniük kellett. „Nem könnyű megtalálni a megfelelő tudással rendelkező szakembereket, akik képesek együtt dolgozni. Télen kiderül, hogyan mennek a dolgok, de az igazi felmérő az edzések és a futamok lesznek", mondta Tost.

A Red Bull és a Toro Rosso megegyezése okozta gondokat ráadásul tetőzik az új szabálymódosítások. Mivel jövőre tilos lesz futam közben tankolni, így nagyobb üzemanyagtartályt kell beépíteni az autókba. Ez viszont azt jelenti, hogy szinte teljesen új versenygépet kell építeniük, így az előző alkatrészeiből csak keveset tudnak felhasználni.



Saját autóval indul jövőre a Toro Rosso


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: