2009-03-09 17:17:51• hírek • Szatmar.ro

A Toro Rosso lett az utolsó

A faenzai istálló utolsóként, hétfőn mutatta be új autóit Barcelonában.

Egy nap híján egy hónappal a Red Bull után a „kis bikák", azaz a Toro Rosso is bemutatta a 2009-es szezonra készült új autóit, melyek a STR4 fantázianevet kapták. Persze az olasz csapat már korábban is tesztelt, de a járgányok csak mostanra nyerték el végleges formájukat. Azt nem tudni, hogy ez a „késés" mennyire volt szándékos, ám Giorgio Ascanelli technikai igazgató a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a stábjuk az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben vett részt az autók megalkotásában.

 

Mint ismeretes, a Toro Rosso a Red Bull Racing fiókcsapata, ezért a „nagy testvér" által kifejlesztett és gyártott kasznit használja. Ennek ellenére a két autó egy sor dologban különbözik egymástól, ám ezek nincsenek szem előtt. A legfontosabb különbség, hogy az „olasz bika" a Ferraritól kapja a motorokat (a Red Bull Renault erőforrást használt), a KERS-et, a hidraulikát és az elektronikai rendszert. Ráadásul az eltérő motor miatt különbözik az üzemanyagrendszer és a tank is.

Az istálló életében komoly változások álltak be télen, távozott ugyanis a húzóember Sebastian Vettel, aki a Red Bullnál folytatja. Helyét Sebastien Buemi veszi át, ő lesz Sebastien Bourdais csapattársa.

A tavalyi siker ellenére (futamgyőzelem, ötödik hely a konstruktőrök versenyében) az olaszok továbbra is a földön járnak, céljuk, hogy a versenyeket a pályán fejezzék be. „Célunk, hogy a pályán fejezzük be a versenyeket, a legjobbunkat nyújtva. A helyezés aztán már a többiektől is függ", mondta a sajtótájékoztatón Franz Tost csapatfőnök.Az új Toro Rosso.fotó:http://www.scuderiatororosso.com

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: