2010-03-27 18:22:59• hírek • Szatmar.ro

Elmaradt a bravúr, sima Targoviste-győzelem

A VSK elveszítette történelme legfontosabb meccsét, a Román Kupa döntőjét.

Nem sikerült feltennie az i-re azt a bizonyos pontot a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának, miután történelme talán legfontosabb meccsén, a Román Kupa döntőjében 103-56 arányú vereséget szenvedett az esélyesebb Targoviste ellen, amely ezzel megvédte címét.

A szatmáriak persze már azzal komoly meglepetést okoztak, hogy bejutottak a fináléba, mivel az elődöntőben egy szoros meccsen 83-76 arányban legyőzték a Sepsiszentgyörgyöt - az idényben először. Ezzel szemben a Targoviste, favorithoz méltón, 111-42 arányban lelépte a Bukaresti Olimpiát.

A döntőben a papírforma végig kőkeményen érvényesült, a VSK-nak igazából egy pillanatra sem volt esélye a győzelemre a hét légióst a soraiban tudó Targoviste ellen. Ráadásul Dan Fleseriu nem számíthatott Laura Dragoescura sem, akinek pénteken eltörött az egyik ujja.

Az első negyedben, amikor még valahogy tartották magukat a szatmáriak, már akkor nyolc pontos előnyt (23-15) dobtak össze a dambovitaiak. Ezt követően aztán beindult a henger, a Targoviste 13 pontot vert ellenfelére a második negyedben (24-11), 19-et a harmadikban (32-13) és hetet a negyedikben (24-17).

A nagy arányú vereség egyik oka lehet, hogy míg pénteken négy lány is 10 pont fölé jutott, addig a fináléban ez csak kettőnek sikerült: Urse-Ivan 16-ig, C. Pop pedig 11-ig jutott, míg Hardy 10-nél állt meg.

A sima vereség ellenére a VSK vezetőségének nagyon nincs oka neheztelni a lányokra: „Sajnos ez a realitás, komoly különbség van a két csapat között. Már az is fantasztikus dolog, hogy egyáltalán bejutottunk a Román Kupa döntőjébe", értékelt Fógel László klubelnök.

Román Kupa döntő, Bukarest:
Targoviste - Szatmárnémeti VSK 103-56
A szatmári pontszerzők: Urse-Ivan 16, C.Pop 11, Hardy 10, Diatta 7, Povilonyte 5, Ciocan 3, Pavel 2, Pricop 2
Játszott még: A. Pop

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: