2010-03-24 16:01:58• hírek • Szatmar.ro

Van szállás, lesz kupameccs

A román szövetség miatt a VSK a döntőről való visszalépést is fontolgatta.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata a legutóbbi győzelemből ítélve remek formában várhatja történelme talán legfontosabb tornáját, a Román Kupa hétvégén sorra kerül négyes döntőjét. Mégis, a napokban az a lehetőség is felmerült, hogy a csapat nem vesz részt a Final Fouron!

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) ál-professzionizmusának következtében ugyanis a csapatokkal csak hétfőn közölték, hogy Bukarestben kerül sor a tornára. A Targoviste és a VSK ugyanis Targovitében, a Bukaresti Olimpia és a Sepsiszentgyörgy viszont a fővárosban szerette volna lejátszani a meccseket, így végül a szövetségnek kellett döntenie. A kései időpont miatt viszont a csapatoknak nehezükre esett szálláshelyet találni.

„Ez sem mondható semleges helyszínnek, az Olimpia ugyebár bukaresti és a csarnoka is 300 méterre van a FRB termétől. Az volt a gondunk, hogy a három sportszállóban, melyekben elfogadható áron lehetett volna megszállni, már nem volt hely, így csak a drága hotelek jöhettek szóba, amit még két nap alatt meg is kellett volna találni. Ráadásul még edzésre sem lett volna lehetőség, így szóba jött a torna lemondása. Végül úgy döntöttünk a sportszerűség jegyében nem bojkottáljuk a Final Fourt, és szerencsére utána a szállásgondok is megoldódtak. Mindezt a Dinamo férfi kosárlabda csapata illetékeseinek köszönhetjük, akik intéztek helyeket elfogadható áron az egyik, a csarnok környékén lévő hotelben. Ez pedig nagyon fontos, mert péntek délután nem lett volna egyszerű dolog például Bukarest egyik végéből a másikba átutazni" - részletezte az ügyet Éles Péter, a csapat menedzsere.


A VSK ismét összecsaphat a Sepsiszenygyörggyel
A VSK ismét összecsaphat a Sepsiszenygyörggyel


Ami a szakmai részt illeti, Éles szerint a javuló formának köszönhetően reális esély van arra, hogy az elődöntőben legyőzzék a Sepsiszentgyörgyöt, főleg, mert a keret minden tagja bevethető, senkit sem akadályoz sérülés.

„Már szombaton Sepsiszentgyörgyön is észlehető volt a javulás a játékban, most ahhoz képest még jobb volt a csapat teljesítménye. Reméljük még ezen a formán is tudunk majd javítani, és április 7-én Alexandrián nem lesz gond a minimum 11 pontos győzelem, ami a négy közé jutást jelentené a bajnokságban. De mivel mindig a következő a legfontosabb mérkőzés, most a Sepsi BC elleni összecsapásra koncentrálunk. Nagyon nehéz meccs lesz, ők eddig még veretlenek a bajnokságban, mégis úgy vélem van esélyünk ellenük, de legalábbis nagyon meg akarjuk nehezíteni a dolgukat", vélte Éles.

Ami a torna programját illeti, pénteken először a Targoviste csap össze a Bukaresti Olimpiával (15 óra), ezt követően pedig a VSK méri össze erejét a székelyföldi csapattal 17 órai kezdettel. A kisdöntőre szombaton 15 órától, a döntőre pedig 17 órától kerül sor. Ez utóbbi meccset a TVR3 tévécsatorna élőben közvetíti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: