2018-01-25 12:52:47• hírek • Oszkó Viktória

Elkészültek a kerámia maszkok a Környezetvédelmi Ügynökség jótékonysági akciójára

Korábbi cikkünkben már tájékoztattuk arról a Szatmár.ro olvasóit, hogy a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség hamarosan jótékonysági akcióba kezd, most éppen a farsangi hangulatot kihasználva.

Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatója elmondta, hogy a rövid távú terveik között szerepel egyfajta jótékony célú fellépés. A Gyermekpalota fiataljait szeretnék felkérni, hogy segítsenek kifesteni közel 100 darab kerámiából készült farsangi maszkot.


Az is kiderült az igazgatónő tájékoztatójából, hogy a maszkok kiárusításából befolyt összeget az ügynökség az óvári Stefánia Gyermekotthon árva gyermekeinek szeretné felajánlani.


Az előkészületek már meg is kezdődtek. Január 23-án az atyai Kentaúr táborban az ügynökség ismertette az akcióval kapcsolatos elképzeléseit, a program menetét és a kezdeményezés megvalósításában aktív szerepet vállaló gyerekek feladatát is. A Gyermekpalota fiataljai Szemák Zsuzsa vezetésével összegyűltek a helyszínen, majd nagy lelkesedéssel és kreativitással vágtak bele a kerámia maszkok kidíszítésébe.


Az eredmények messze felülmúlták az elképzeléseket, a maszkok gyönyörűek és színesek lettek. Valamennyi közülük környezetbarát anyagokkal lett dekorálva, a festéshez pedig akril - vízbázisú - festéket használtak a gyerekek. Néhány óra alkotás után a csoportot körbevezették a Kentaúr parkban: kipróbálták a játszóteret és meglátogatták a hatalmas lovasparkot is, ahol szebbnél-szebb paripákkal találkoztak.
 

A kész maszkokat 2018. február 2. és 16. között lehet megtekinteni a Zöld házban a Kossuth kertben. A kerámia csodákat meg is lehet vásárolni, a befolyt összeget pedig - ahogyan azt már említettük - jótékony célra az óvári Stefánia Gyermekotthonnak ajánlják fel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: