2018-01-16 07:19:11• hírek • Oszkó Viktória

Farsangi jótékonysági akcióra készül a Környezetvédelmi Ügynökség

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség újabb akcióba kezd, most éppen a farsangi hangulatot kihasználva.

Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatója elmondta, hogy a rövid távú terveik között szerepel egyfajta jótékony célú fellépés. A Gyermekpalota fiataljait szeretnék felkérni, hogy segítsenek kifesteni közel 100 darab kerámiából készült farsangi maszkot.

Az igazgatónő a festés témakörét is megálmodta. Mivel 2018 a mesék éve, ezért úgy képzeli, hogy a maszkokat, álarcokat színpompás mesefigurákkal díszítik majd fel. Ha a remekművek elkészültek, kiállítást szeretnének nyitni belőlük, pontosabb fogalmazva egy igazi, farsangi maszkvásárt.
 

Az elképzelés azért is szép, mert a 90 darab megfestett kerámiaformát szigorúan környezetbarát anyagokkal díszítenék és vízbázisú festékkel festenék be, ezzel is óvva környezetünket és felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.


Maga a készítési folyamat is különleges helyszínen fog zajlani, az atyai Kentaúr táborban, ahol a természethez közel alkothatnak majd a gyerekek, így a szórakozást összeköthetik egy kis játékos tanulással is.  A maszkokat várhatóan februárban állítják majd ki, és megvásárolni is akkor lehet majd őket.
 

A maszkok kiárusításából befolyt összeget az ügynökség az óvári Stefánia Gyermekotthon árva gyermekeinek ajánlja fel.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: