2011-12-13 11:14:30• hírek • Szatmár.ro

Elefánt szuvenír a Nyíregyházi Állatparkból!

Tápanyag utánpótlás céljaira alkalmas elefánt-trágya értékesítését kezdték meg az Állatparkban.

Az Elefánt szuvenír természetes elefánt ürülék, melyet tőzeggel kevernek, füllesztenek, tehát kezelt növényi tápanyagként hoznak forgalomba. A 2.8l és 5.2 l műanyag vödörbe porciózott termék kiválóan alkalmas növényi tápanyag-utánpótlásra, különös tekintettel virágok, cserjék, virágágyások számára, valamint  gyümölcsfák ültetésekor. Használata javítja a homokos és agyagos talajok minőségét a benne levő ammónia és növényi rostok miatt.

Az ötlet nem új keletű, az Unió országaiban már két helyszínen is megvalósult, Prága és Bécs után elsőként a magyarországi állatkertek közül Nyíregyházán kapható.

Egy elefánt naponta mintegy 50-100 kg szerves trágyát produkál, így utánpótlás mindig lesz, s hamarosan a parkon kívül is terjeszteni fogják az árut.

Az elefánt szuvenír "teszt hete" alatt már óriási volt az érdeklődés, voltak, akik csupán kíváncsiságból, ajándéknak vásárolták a terméket, de bőven akadtak olyanok is, akik praktikus célból vettek, hiszen  sokkal hatékonyabb - és kevésbé kellemetlen szagú -, mint a  hagyományos szarvasmarhatrágya.

Elefánttrágya Nyíregyházáról - jobb a növényeknek és kevésbé "illatos"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: