2015-06-05 12:23:13• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Egyházmegyei közgyűlés volt a Láncos templomban

Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökön a Láncos templomban. Ennek célja az volt, hogy a Szatmári Református Egyházmegye gyülekezeteinek képviselői leadják jelölő cédulájukat az egyházkerületi főjegyzőválasztásra. Lukács József, aki eddig töltötte be ezt a tisztséget, nyugdíjba vonult, ezért kell időközi választást tartani.

A közgyűlésen Varga Botond kisbábonyi lelkipásztor hirdette Isten igéjét Mózes Első Könyve 16. részének 13. verse alapján: „És nevezé Hágár az Úrnak nevét, a ki ővele szólott vala: Te vagy a látomás Istene. Mert monda: Avagy nem e helyen láttam a látomás után?" E bibliai történet szereplőivel a mai ember is azonosulni tud, legyen szó Ábrám, Szárai, vagy Hágár életéről. - mondta az igehirdető. Az elveszett, megtört, reményvesztett Hágárt a történetben nem keresi senki, csak az Isten, de Ő rátalál. Ekkor tapasztalja meg azt, hogy Isten látja, beszél hozzá, hallja őt, törődik vele. Ráismer a kegyelemre. Hágár sajnos ezt nem tapasztalhatta meg Ábrám házában, de Isten adott neki lehetőséget, új kezdetet.

Az igehirdetést megköszönve Kovács Sándor esperes vette át a szót, emlékeztetve a jelenlevőket, hogy nemzetünk gyásznapja kapcsán is van üzenete a Bibliaolvasó kalauz szerinti napi Igének, amely így hangzik: „Meghallgatta Isten a te nyomorúságodat." Csűry Miklós főgondnok a főjegyzőjelölésre is utalva biztatott egy olyan személy megnevezésére, aki reformálást és a hagyományőrzést is szem előtt tartja. Több nyári programra (nőszövetségi találkozó, ifjúsági tábor...) való emlékeztető után sor került a jelölések leadására és azoknak megszámlálására.

A Szatmári Református Egyházmegye egyházkerületi főjegyzőjelölésének eredményeképpen megemlíthető, hogy az első két helyezett Forró László hegyközkovácsi (29 jelölés) és Kerekes József Nagyvárad-rogériuszi lelkipásztor (5 jelölés) volt. Az egyházkerületi közgyűlés dönt majd a főjegyző (azaz püspök-helyettes) kiléte felől. A nemzeti imádság, melynek különös hangsúlya volt ezen a napon, eléneklésével ért véget a gyűlés.

Közgyűlést tartottak a Láncos-templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: