2013-12-09 15:47:37• hírek • Szatmár.ro/refszatmar.eu

Szatmáriakat is díjaztak az egyházkerületi közgyűlésen

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület 2013. december 6-án tartotta közgyűlését, melyen Csűry István püspök hirdetett igét, majd öt lelkipásztort szenteltek fel, valamint kiosztották a Pro Partium és Pro Ecclesia díjakat.

A Nagyvárad-Újvárosi református templomban Csűry püspök igehirdetésében a 136. Zsoltár alapján arra hívta fel a figyelmet, hogy a szeretet ne legyen csupán egy elcsépelt fogalom, hanem inkább életünk alapja. Isten szeretete örökké tart, észrevehetjük ezt életünk minden összefüggésében, a nehézségeink közepette is. Életünk alapja ne a panasz legyen, hanem a felemelő és felemelkedő szeretet!

Az igehirdetés után következett az alkalom legmelengetőbb pillanata, Csűry István püspök és Lukács József főjegyző vezetésével öt lelkipásztort szenteltek fel: Botos Júlia (Érmelléki Református Egyházmegye), Demeter Márta (Bihari Református Egyházmegye) Gombos Vencel (Zilahi Református Egyházmegye), Tokár Sándor-Levente (Bihari Református Egyházmegye) és Nagy Brigitta (Bihari Református Egyházmegye). Utóbbi a szatmári egyházmegyéből származik.

Vinczéné Pálfi Judit egyházkerületi missziói előadó és Szűcs Éva katekétikai előadó ezután bejelentette azokat a személyeket, gyülekezeteket és szervezeteket, akik Pro Partium, illetve Pro Ecclesia díjban részesülhettek.

Kovács Ferenc szatmárhegyi nyugalmazott lelkipásztor kapta a Pro Partium díjat, akiről Fodor Lajos halmi szolgatársa laudatiojában a következőket írja: „Ma is emlegetik délceg alakját, amint méltóságosan végigsétált az utcán. Kedves, jámbor ember, aki tud szigorú is lenni, ha a szükség megkívánja... nyugdíjba vonulása után sem hagyta el azt a nagyközséget, ahol szolgált 32 éven át, mert továbbra is szolgálni akar, fiával és feleségével együtt.".

A díjazottak között szerepelt a Nagykárolyi- és Szatmári Református Egyházmegye javaslatára a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület is. Nagy Sándor esperes laudatiojában méltatta a szatmári reformátusokért határtalanul tevékenykedő egyesületet. Fülöp István parlamenti képviselő és Végh Balázs Béla adjunktus, az egyesület vezetői vették át a püspök úrtól a jól megérdemelt díjat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: