2011-09-25 20:06:12• hírek • Szatmar.ro

Egy szoros és egy sima VSK-vereség

Mivel már gyakorlatilag valamennyi csapatjátékban kezdetét vette a 2011-2012-es szezon, így nem tekinthető rendhagyónak, hogy a hétvégén a Szatmárnémeti VSK mindkét csapata érintett volt. Az azonban ritkán szokott előfordulni, hogy mindkét gárda kikapjon. Márpedig most ez történt.

A két vereség közül kétségtelenül a kosarasoké a meglepőbb: a lányok a Román Kupa negyeddöntőjének első meccsén, odahaza szenvedtek egy pontos (!) vereséget a Targoviste ellen.

Bár a 61-60-as eredmény rendkívül szerencsétlen vereséget sejtet, a pályán a helyzet másat mutatott. A második negyedet leszámítva, amikor Orosz, Pop, Urse-Ivan és Parau pontjainak köszönhetően a VSK 21-9-re lemosta ellenfelét, végig a Targoviste játszott jobban. A damboviataiak mind a három másik negyedet megnyerték, így esélyesként várhatják a szerdai visszavágót.

A találkozót követően Dan Fleseriu nem véletlenül volt elégedetlen tanítványai produkciójával: „Rosszul játszott egészében véve a csapat, de egyénileg sem volt jó teljesítmény, ami nem sok jót mutat a jövőre nézve. Ami a továbbjutást illeti, a női kosárlabda kiszámíthatatlanabb, ez az egy pont ugyan nem jelent semmit, de ha ilyen rosszul játszunk, akkor akár egy 50 pontos vereség sem lenne nagy meglepetés".

Florin Nini, a vendégek szakvezetője ugyanakkor jó csapatnak nevezte a VSK-át és felhívta a figyelmet, hogy a továbbjutás még korántsem dőlt el. A bajnoki címért szerinte az övéinek a VSK mellett az Araddal, a Temesvárral és a Marosvásárhellyel kell majd megküzdeniük.

Ha a lányok veresége némileg meglepetésként hatott, a fiúk esetleges sikere bravúrnak számított volna a kézilabda Nemzeti Liga negyedik fordulójában a Tg Jiu otthonában. Nos, a csoda elmaradt, a hazaiak rendkívül magabiztosan, 35-27 arányban nyerni tudtak. A „pandúrok" korán nyomatékosították, kik a jobbak a pályán, hisz tíz perc után már 8-2-re vezettek.

„Nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést, után kissé feljöttünk, de nagyon közel nem sikerült felzárkózni. A hazaiak megérdemelték a győzelmet, mi támadásban és védekezésben is sok hibát követtünk el, a hálóőrök teljesítménye gyenge volt, nagyon hiányzik a kapuból Teremi. A következő fordulóban a Kolozsvár elleni hazai mérkőzésünk minden szempontból létfontosságú lesz" - nyilatkozta a meccs után a handbalvolei.ro honlapnak Palkó János vezetőedző.

A vereségét követően a VSK a hatodik helyről a tizenegyedikre esett vissza a tizennégy csapatos élvonalban.

Román Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Szatmárnémeti VSK-Târgoviştei CSM 60:61
(13:17, 21:9, 14:17, 12:18)
A szatmári pontszerzők: Pop 21, Urse-Ivan 13, Orosz 11, Părău 7, Mehmedic 6, Walker 2
Játszott még: Staretta Allen. Nem léptek pályára: Szmutku, Mészáros I., Nagy, Giurgiu, Moldoveanu. A

További eredmények:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC
-Bukaresti Rapid 61:60
Sportul Studenţesc-Kolozsvári U 92:56
Aradi BC ICIM-Alexandriai Teleorman 68:40

Nemzeti Liga, 3. forduló: 
Targu Jiu-i Pandurii-Szatmárnémeti VSK 35-27 (18-11)
A szatmári gólszerzők:
Prskalo 6, Oşvat 5, Surducan 4, Dinescu 4, Mateaş 3, Tcaciuc 2, Munea 1, Sas 1, Gălan 1

További eredmények:
Tordai Potaisa-Temesvári Poli 27-24 (16-11)
Steaua-Bákói Ştiinţa 28-36 (13-16)
Krassó-Szörényi CS-Suceavai Bucovina 26-22 (12-12)
Székelyudvarhelyi HC-Călăraşi-i Dinamo 35-27 (17-12)
Bukaresti CSM-Ploieşti CSM 28-23 (16-10)
Kolozsvári U-Konstancai HCM 27-38 (12-20).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: