2011-09-22 14:41:07• hírek • Szatmar.ro

Előre hozott döntő lehet a Targoviste elleni párosítás

Alig néhány nappal azt követően, hogy a Craiova elleni kettős győzelemmel (99-48, 68-60) a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata bejutott a Román Kupa második fordulójába, máris itt a következő feladat: a negyeddöntőkben a Targoviste vár Popékra. Az első mérkőzésre szombat délután 18.00-kor kerül sor az Ady Endre utcai sportteremben - sajnos, alig egy órával az Olimpia meccsének kezdete után.

Bár a Targoviste a tavaly nem szerepelt az élvonalban (sőt, másutt sem), aligha kell bemutatni a kosárlabda szerelmeseinek. A dambovitai klub a mögöttünk hagyott évtizedben sikert sikerre halmozott, ám anyagi okok miatt a tavalyi szezont kihagyta. Azóta azonban ismét van pénz és vele együtt olyan játékosok, mint a szatmári Cristina Ciocan, az ukrán Olena Szamburszka és Olena Zserzserunova, az amerikai Chrissy Givens, a kongói Betty Kalanga, valamint Florentina Diaconu, Anca Şipoş, Alexandra Uiuiu, Viorela Rus és Andreea Huţanu.

A Targoviste az előző körben oda-vissza verte a Gyulafehérvárt (77-54, 77-58) és esélyesnek számít mind a bajnokságban, mind a Román Kupában - akárcsak a VSK.

„A szombati kupameccsen is ők számítanak favoritnak, a nagy költségvetésnek köszönhetően sikerült kiváló képességű kosarasokat igazolniuk" - nyilatkozta Florin Mureşan, a VSK kosárlabda szakosztályának elnöke. Aki elmondta továbbá, hogy hamarosan egy újabb légiós csatlakozhat a VSK keretéhez egy ukrán center személyében.

A Román Kupa negyeddöntőinek másik három ágán a Rapid-Sepsiszentgyörgy, Kolozsvári U - Sportul Studentesc és Arad-Alexandria párosításban csapnak össze a csapatok. Megjegyzendő, hogy az Alexandria a „zöld asztalnál" jutott be a legjobb nyolc közé, miután ellenfele, a Marosvásárhely jogosulatlanul használt egy játékost - pedig megnyerték a párharcot.

A negyedöntők visszavágójára szerdán kerül majd sor, a jövő hétvégén pedig már indul a bajnokság. Az első forduló valamennyi meccsét semleges pályán, Nagyszebenben rendezik meg, ahol a VSK ellenfele a Nagyvárad lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: