2017-08-04 15:27:20• hírek • Kocsis Zoltán

Edzőjének korábbi csapatával játszik a Videoton

Érdekes helyzetbe került Marko Nikolics, a Videoton szerb edzője: az ellen a csapat ellen kell megpróbálnia bejuttatni együttesét az Európa Liga csoportkörébe, amelyet tavaly még bajnoki címre vezetett.

Az UEFA székházában, Nyonban sorsolták ki a péntek délután az Európa Liga rájátszásának párosításait, amelynek következtében a máltai Balzan, az észt Nomme Kalju és a francia Bordeaux után a szerb Partizan Belgrád lesz a Videoton ellenfele. A 27-szeres jugoszláv/szerb-montenegrói/ szerb bajnok a tavaly megnyerte hazája pontvadászatát, méghozzá annak a Marko Nikolicsnak a vezetése alatt, aki azóta már a Videoton kispadján ül. A Partizan ennek megfelelően a Bajnokok Ligájában indult, de a harmadik selejtezőkörben útját állta az Olympiakosz.

A két csapat egyszer már találkozott egymással: 1985 decemberében az EL elődjében, az UEFA-kupán a Partizan Belgrádban 2-0-ra nyerni tudott, ám a visszavágón az ellenállhatatlan Videoton 5-0-ra elsöpörte a szerbeket. Az volt a magyar klubfutball utolsó nagy csapata – abban a sorozatban csak a Real Madrid tudta megállítani a Vidit. A döntőben!
Mint minden évben, a Partizan idén is elveszítette néhány alapemberét. Akikért viszont szépen kaszált. Az olasz Fiorentina 5,1 millió eurót fizetett Nikola Milenkovicsért és másfél milliót Dusan Vlahovicsért, Leonardo 4 millióért Szaúd-Arábiába szerződött, Nemanja Mihajlovics pedig 1,7 millióért a holland Heerenveenbe. Ezzel szemben jelentősebb összeget csak egyetlen játékosért fizetett a saját utánpótlására nagy hangsúlyt fektető Partizan: Seydouba Soumah 1,6 millió euróért érkezett Pozsonyból, a Slovantól.

A román bajnok Viitorul egy olyan csapattal küzdhet meg a csoportbajutásért, amely szintén megnyerte hazája pontvadászatát. És értelemszerűen szintén a BL-ből esett ki. Az osztrák Salzburggal azonban van egy másik közös pontja is: mindketten hatalmas hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, illetve a fiatal játékosok felfuttatására. Misem bizonyítja ezt jobban, minthogy mindkét keret átlagéletkora csupán 23 év. A Salzburgnak ráadásul van egy fiókcsapata, a Liefering, amely a második osztályban vitézkedik: elképesztően alacsony, 18 éves átlagéletkorú gárdával. Ennek megfelelően a Salzburg évről évre remek összegeket keres eladott fiataljain. Idén Wandersonért 8 milliót fizetett az orosz Krasznodar, 7 milliót a nagy testvér Lipcse Konrad Laimerért.

Nem panaszkodhatott szerencséjére a sorozatban részt vevő legpatinásabb gárda, a Milan. A hétszeres BEK/BL-győztes az előző fordulóban a Craiovával csapott össze, következő ellenfele pedig a macedón Shkendija lesz. A rájátszás rangadóját a spanyol Athletic Bilbao és a görög Panathinaikosz vívja egymás ellen, míg az angol Evertonnak a Futács Márkóval felálló Hajduk Split, a francia Olympique Marseille-nek pedig a szlovén Domzale lesz az ellenfele. Amely az előző kör legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy elbúcsúztatta német Freiburgot,

Az első mérkőzéseket augusztus 17-án, a visszavágókat pedig 24-án rendezik.

Az Európa Liga rájátszásának párosítása:
Videoton - Partizan Belgrád
Viitorul – Salzbug

Everton (angol)–Hajduk Split (horvát)
Legia Warszawa (lengyel)–Seriff Tiraspol (moldovai)
Marítimo (portugál)–Dinamo Kijev (ukrán)
NK Osijek (horvát)–Austria Wien (osztrák)
Shkendija (macedón)–AC Milan (olasz)
Ajax (holland)–Rosenborg (norvég)
Panathinaikosz (görög)–Athletic Bilbao (spanyol)
Crvena zvezda (szerb)–FK Krasznodar (orosz)
Hafnarfjördur (izlandi)–Sporting Braga (portugál)
FC Bruges (belga)–AEK Athén (görög)
Apollon Limassol (ciprusi)–Midtjylland (dán)
Vardar Szkopje (macedón)–Fenerbahce (török)
Domzale (szlovén)–Marseille (francia)
Rheindorf Altach (osztrák)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Utrecht (holland)–Zenit (orosz)
BATE Boriszov (fehérorosz)–Olekszandrija (ukrán)
Dinamo Zagreb (horvát)–Skënderbeu (albán)
Viktoria Plzen (cseh)–AEK Larnaca (ciprusi)
Ludogorec (bolgár)–Suduva (litván)
PAOK (görög)–Östersund (svéd)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: