2017-08-03 23:11:11• hírek • Kocsis Zoltán

Óriási bravúr! Nyert és továbbjutott a Videoton!

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Videoton csapata, amely hazai győzelme után idegenben szerzett góljának köszönhetően elbúcsúztatta a toronymagas esélyes Bordeaux csapatát az Európa Liga harmadik selejtezőkörében. Vele ellentétben a román különítmény sorra elvérezett: az Astra egyet, a Craiova kettőt, a Dinamo pedig hármat kapott.

 Nagy lendülettel kezdte a találkozót a Videoton, az első három percben három nagy lehetőséget alakított ki, de egyiket sem tudta gólra váltani. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, az első félidő hajrájáig csak elvétve jutottak el a csapatok az ellenfél kapujáig. Az ivószünet miatti ötperces hosszabbításban azonban ismét kapuja elé szorította a Bordeaux-t a székesfehérvári gárda és egy szöglet után Stopira fejesével megszerezte a vezetést. Ezzel a szünetben a Videoton állt továbbjutásra.
    
A második félidő is jól indult a hazaiak számára. Sabaly egy szabálytalanság miatt megkapta második sárgáját, így a játékvezető kiállította őt. Bő húsz perccel később Henty szépen játszotta tisztára magát, és nagy helyzetben tört kapura, de a vendégek kapusa hárította lövését. Megfogyatkozott a Videoton is: Varga Józsefnek kellett idő előtt elhagynia a pályát második sárga lappal.
    
A Bordeaux fokozta a tempót és a nyomást, de sem a rendes játékidőben, sem a hét perc hosszabbítás során nem tudott a Videoton kapujába találni. A székesfehérváriak a mérkőzés jelentős részében jól játszva, a végén pedig hősiesen küzdve búcsúztatták esélyesebb francia ellenfelüket.     

A román csapatok – többé-kevésbé borítékolható vesszőfutása Olekszandrijában kezdődött, ahová az Astra hazai gól nélküli döntetlen után érkezett. A román csapat némi mezőnyfölényt is alakított ki a találkozó első részében, ám szinte semmilyen veszélyt nem jelentett a hazai kapura. A másik oldalon Valerij Bondarenko fejese után csak centikkel kerülte el a kaput a labda. A 43. percben aztán már a vezetést is megszerezték az ukránok: Piotr Polczak szabálytalanságát követően büntetőt kaptak a hazaiak, Andrij Zaporozsan pedig büntetett is.

A második félidő hazai fölénnyel kezdődött, az Astra sokáig nem adott életjelet magáról. Ez a játékrész sem hozott túl sok izgalmat és igazán színvonalas játékot. A hajrában aztán Alexandru Dandea szabadrúgását követően Jurij Pankivnek nagyot kellett védenie – ez azonban kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz.

Milánóban több mint hatvanötezer néző elő a Milan hatalmas lendülettel kezdett a Craiova ellen, amelyet szabályosan kapuja elé préselt. A gól nem is váratott sokat magára, Giacomo Bonaventura a 9. percben büntetett Nicolae Calancea kapus rossz kiütését követően. Ezt követően a rekkenő hőségben az olaszok kicsit visszavettek a tempóból, Alexandru Mitrita pedig szinte kiegyenlített, ám – akárcsak az első meccsen – Gianluigi Donnarumma hatalmas védést mutatott be. A lehetőség ébresztően hatott, a Milan ismét magához ragadta a kezdeményezést, ám Andrea Conti az üres kapuba sem tudott betalálni.

A szünet után alig hat percet kellett várni az újabb olasz gólra, egy baloldali szabadrúgás után az alig 19 éves Patrick Cutrone halászott eredményesen a zavarosban és talált be közelről. Megszerezve ezzel élete első gólját felnőtt tétmérkőzésen. Az újabb gól után a Milan ismét visszavett a tempóból és takaréklángon fokozta a hangulatot egy-egy szép csellel, jó megoldással – na meg a csereként beálló Hakan Calhanoglu Andrea Pirlót megidéző hosszú passzaival. A török beadását követően Mbaye Niang fejjel növelhette volna csapata előnyét, de Calancea újabb szép védéssel hárított. Érdekesség, hogy a Craiova másodszor lépett pályára történelme során a San Siróban és 1980-ban az Inter ellen szintén 2-0-ás vereséget szenvedett.

Szép számban, mintegy 44 ezren gyűltek össze Bilbaóban is a San Mames stadionban az Athletic szurkolói, akiknek nem kellett csalódniuk: kedvenceik fikarcnyi esélyt sem adtak a Dinamónak. A baszkok az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, nyomás alá helyezték a románokat és fél óra alatt gyakorlatilag eldöntötték a továbbjutás kérdését. A meccs hőse Raul Garcia volt, aki a 24. percben fejjel szerzett vezetést egy szögletet követően, majd öt perccel később kapásból bombázott a kapuba.

Az Athletic a második félidőben már nem erőltette nagyon a támadásokat, ezzel együtt a Dinamo sokáig nem tudott veszélyes lenni a hazai kapura. A 75. percben aztán egy szöglet után Juan Albin fejesét követően a kapufán csattant a labda. Nem ez volt tehát a slusszpoén, azt az Athletic játékosai szolgáltatták: a 86. percben a 36 éves Aduriz mattolta egy kontra végén Cosmin Contra csapatát, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

A negyedik forduló sorsolását pénteken tartják

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: