2012-02-10 18:43:13• hírek • Póti Orsolya

Díjazták a legjobb festményeket és grafikákat

A Szatmári Művészeti Iskola második alkalommal szervezett képzőművészeti vetélkedőt a Lions Club Somes és a Szatmár Megyei Alkotóház Képzőművészek Egyesülete közreműködésével. A díjkiosztó gálára február 10-én került sor az iskola dísztermében.

Idén tizenöt diák jelentkezett a Művészeti Iskola és a Lions Club Somes két kategóriában zajló képzőművészeti vetélkedőjére, melynek díjkiosztó ünnepségére péntek este került sor. A grafikákat és festményeket szakértő zsűri tagok - Gergely Csaba, Tillinger István és Ciprian Dan Costa - pontozták, az eredményeket pedig az ünnepség keretében hirdették ki.

A rendezvény Bócsi Dóra zongorajátékával vette kezdetét, majd a köszöntőbeszédek sora következett. Elsőként Mircea Deac, a Szatmári Művészeti Iskola vezetője köszöntötte az egybeülteket, majd a Lions Club Somes elnöke Tolmács József tartott beszédet. Tolmács elmondta, hogy a vetélkedőn szereplő legjobb alkotásokat a Lions Club karitatív gálája keretén belül elárverezik, a befolyó pénzösszegből pedig a cukorbeteg gyermekeket támogatják.

A díjátadót gitárprodukció és zongorajáték előzte meg. Először egy Fernando Sor darabot hallhattunk Cristian Iorga előadásában, majd Mara Florian Schubert-keringőt adott elő zongorán.

Festészet kategóriában az első díjat Teodora Adrisan kapta, a második helyezett Cristian Bolba, a harmadik pedig Vasile Marin és Diana Blidar lett. Grafika kategóriában az első díj Denisa Costint illette, őt követte Victor Pop, a harmadik pedig Mircea Salajan-Kinczel lett.

A Művészeti Iskola és Lions Club a tavalyi év során partnerségi szerződést kötött, ezáltal pedig több olyan közös karitatív rendezvényt szerveznek, melynek középpontjában a művészet, illetve a művészeti iskolában tanulók állnak.

A rendezvényt Cristian Iorga, Bócsi Dorottya és Mara Florian zenés produkciójával zárult, ezután pedig az érdeklődők megtekinthették a diákok alkotásait.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: