2010-01-06 15:50:41• hírek • Szatmar.ro

Dakar helyett világbajnokság

Gyenes sajnálatos módon csak a tévében követi a versenyt és a vb.-re készül.

Gyenes Emánuelnek az elmúlt két évben a tévé előtt szoríthattunk a világ legkeményebb raliján, a Dakaron. A szatmári motoros azonban idén sajnos nem állt rajthoz, így ezúttal ő is csak a médián keresztül követi a 31. viadalt és szurkol tavalyi csapattársásának, akinek győzelmei esélyei is vannak.

Annak ellenére, hogy egész éven készült a versenyre, végül mégsem indult Mani a második dél-amerikai Dakaron, így interneten és tévében követi az eseményeket. Szakavatottabb embert nem is kérhettünk volna némi esélylatolgatásra. „A Dakar kezdetekor Comát tartottam a fő esélyesnek, de miután ilyen hátrányba került, már csak matematikai sansza van a végső győzelemre. Ha több pechje nem lesz, akkor szerintem a dobogóra mindenképpen felkerül a végén. Jelen pillanatban a legnagyobb favorit Despres, aki igen kiszámítottan motorozik, és ha nem lesz technikai gondja a motorjával, akkor megnyeri a Dakart. Oda kell viszont figyelni Casteau-re, hiszen még 10 nap hátra van és az a 9 perces hátrány a versenynek ebben a szakaszában nem sok, behozható. Én egyébként neki drukkolok, hiszen csapattársam volt a tavaly ", mondta Gyenes.

A szatmári menő különösen sajnálja, hogy nem lehet ott Argentína és Chile dűnéi között, mivel a lecsökkent létszám miatt nagyobb esélyei lettek volna egy komoly eredmény elérésére. „Kevesebben vannak mint a tavaly, elnézve a névsort, ismeretlen motorosokat is felfedezek, és szerintem ha elindulok, jelenleg benne lennék az első 15-20-ban, persze kizárva a technikai hibákat "

Persze Dakar nélkül is van élet és cél, így Gyenes jelenleg a tereprali világbajnokságra készül. A versenysorozat öt futamból áll, melynek Dubaj, Tunézia, Brazília, Marokkó és Szardínia ad otthont. Gyenes elmondása szerint a brazíliai fellépése több, mint kérdéses, ám csapata, a Vectra Racing Team minden követ megmozgat, hogy a többi etapon elindulhasson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: