2010-01-03 11:46:50• hírek • Szatmar.ro

Tragédiával kezdődött a Dakar

Rögtön az első nap meghozta az első halálos balesetet a 31. Dakaron.

Nem indul szerencsés csillagzat alatt a 31. Dakar, amelyet, a tavalyi évhez hasonlóan, ismét Dél-Amerikában, pontosabban Argentínában és Chilében rendeznek: egy 28 éves nő életét vesztette.

Történt, hogy a 75. kilométernél a Mirco Schultis - Ulrich Leardi német-svájci kettős a szurkolók közé sodródott. Többen megsérültek, ám egy 28 éves nőn már nem tudtak segíteni, pedig a kórházba való szállítás közben kétszer is újraélesztették.

Ami a versenyt illeti a Colon és Cordoba közötti szakaszt az autósok és a motorosok külön útvonalon tették meg, amit le is kellett rövidíteni az áradások miatt. A négykerekűek között a spanyol Nani Roma végzett az élen a spanyol Carlos Sainz és a francia Stephane Peterhansel előtt. A motorosoknál a francia David Casteu volt a leggyorsabb, megelőzve honfitársát, Cyrill Després-t és a spanyol Marc Comát, így elmondható, hogy az első versenynap az latin versenyzőké volt.

Ami a romániai versenyzőket illeti, az Ausztriában született de, Szebenben élő és Romániát képviselő Martin Freinademetz a 75.-ként ért célba a KTM-jével.

Nézd meg a nap összefoglalóját:

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: