2011-09-15 14:51:12• hírek • Póti Orsolya

Csónakázás a Szamoson és biciklitúra

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség „Alternatív közlekedési eszközök" szlogennel szervez kerékpár- és csónaktúrát szeptember 16-án, az Európai Mobilitási Hét alkalmából. Az esemény a szatmárnémeti strandtól indul, majd Óvári után, a magyar határnál közvitán vehetnek részt az érdeklődők.

Péntek reggel 9 órakor a szatmárnémeti strandnál várják mindazokat, akik szívesen részt vennének a szeptember 16-22. között zajló Európai Mobilitás Hete alkalmából szervezett környezetvédő eseményen. A Megyei Környezetvédelmi Ügynökség célja elsősorban az, hogy népszerűsítse az olyan közlekedési alternatívákat, mint a kerékpározás és a hajózás.

A Szamoson való hajózás még csak egy elképzelés a környezetvédelmi ügynökség részéről, ugyanis a víz mélysége időszakonként nagyon kicsi és hajózás feltételeinek megteremtése érdekében még jól kigondolt tervekre, szakemberek együttműködésére van szükség.

Míg az ügynökség munkatársai a kavicskitermelőtől egy csónakkal eveznek el a magyar határig, addig a Szamos jobb töltésén kerékpáros felvonulás indul a környezetvédelmi ügynökség, a vízgazdálkodási hivatal, a Szatmár Megyei Tanács és a szatmárnémeti középiskolások részvételével. A felvonulókhoz bárki csatlakozhat. A kerékpárosok a töltésen haladnak a Golescu hídig, amelyen a közúti rendőrség kíséretében haladnak át, majd a Károlyi úton folytatják útjukat Óvári felé. A faluból elbicikliznek a magyar határig, és itt kerül sor a közvitára, melynek során a Szamoson való hajózás feltételeinek megteremtéséről lesz szó. Az érdeklődők magyarországi és romániai szakemberekkel beszélgethetnek majd a lehetőségekről. A projektet a környezetvédelmi ügynökség nyújtotta be, a Szatmári Építészei Kamarával és a magyarországi KIUT Térségfejlesztő Egyesülettel közösen.

2007 májusa: sétahjózás a Szamoson 2007 májusa: sétahajózás a Szamoson

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: