2011-04-21 10:04:08• hírek • szatmar.ro

Csokis-mascarponés tavaszcsalogató

A csokoládé és a mascarpone társításának ellenállhatatlan desszertje.

Elkészítéséhez: 350 g csokoládés keksz, 250 g maskarpone, 40 g olvasztott vaj, fél tábla olvasztott tejcsoki, 3 evőkanál tejszín, 50 g kristálycukor, 1 tojás és 60 ml nescafé szükséges.

Első lépésben összezúzzuk a csokis kekszet, amihez hozzáadjuk az előzőleg megolvasztott vajat és a tejszínt, amit a robotgépben alaposan összedolgozunk. Ezt követően egy tortaformába simítjuk, és mélyhűtőbe tesszük.

Második lépésben kézi habverővel a mascarponét habosra és simára keverjük a cukorral és a tojással együtt. Ezt követően a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a nescafét, amit a tojásos-cukros masszához keverünk. Fontos, hogy időközben a hűtőben megdermedjen az alap kekszlap, amire ráöntjük a krémet és 40-45 percig forró sütőben megsütjük. Miután elkészült egy napig még hűtőszekrényben kell állnia, hogy ne essen szét. Tálaláskor szórjunk rá kevés kakaóport, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tipp: aki krémesebben szereti, az elkészült süteményre tehet még mascarponekrémet, majd a hűtőszekrénybe teszi dermedni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: