2012-02-23 12:28:48• hírek • Póti Orsolya

Családorvosi ügyeleti központok Szatmár megyében

Már nem kell minden esetben a sürgősségire rohannunk, hiszen 2011 julisától éjjel-nappali családorvosi ügyeleti központok működnek Szatmár megye egyes klinikáin és orvosi rendelőiben. Megyénkben összesen tizenhárom ilyen permanencia működik - tájékoztatott Dr. Rodica Popdan, a Szatmár Megyei Egészségbiztosító Pénztár vezetője.

Szatmár megyében több mint fél éve működik a családorvosi ügyelet. A pácienseket hétköznaponként este 20 és reggel 8 óra között, illetve hétvégenként huszonnégy órán keresztül szakképzett orvosok és asszisztensek várják az egyes klinikákon és rendelőkben. A permanencia lényege, hogy az ide forduló betegek ne várakozzanak órák hosszát, valamint hogy időben a családorvosok hatáskörén belüli ellátáshoz jussanak.

Természetesen ha az orvosok sürgősségi esetet észlelnek, azonnal értesítik a mentőt és a beteget a kórházba küldik. Ez a típusú ügyelet még újdonság Romániában, ezért a lakosságnak még fel kell ismernie ennek lényegét, célját.

Szatmárnémetiben permanencia működik a Korall Klinikán Dr. Andó Ottó családorvos irányításával (Eroii Revolutiei tér 22.), a West Medica Klinikán Dr. Láng László irányítása alatt (Károlyi út 3.), a Szent Antal Klinikán Ratiu Senie Agneta irányítása alatt (Aurel Vlaicu 8.), a Begoniei utca 1/42 szám alatti rendelőben Dr. Bumbulut Calin irányítása alatt, a Coica rendelőben Dr. Coica Dorel Costel vezetése alatt (Lucian Blaga utca CU8/1), valamint a Bobocului utca UK 30. szám alatti rendelőben Dragos Doina Maria doktornő vezetése alatt.

Erdődön a Stefan cel Mare 7. szám alatt található családorvosi ügyelet Dragos Iuliu Liviu irányítása alatt. Szatmár megyében permanencia alakult még Turcon, az Eroilor tér 247. szám alatt, Krasznaterebesen a Fő utca 180. szám alatt, Remetemezőn a Fő utca 124. szám alatt, Szamosborhídon a Fő utca 111. szám alatt, Kányaházán a Fő utca 440. szám alatt, Alsószoporon a Fő utca 6. szám alatti orvosi rendelőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: