2018-03-08 12:49:52• hírek • Szatmar.ro

Csak kettő tűnik lefutottnak

Míg a Bajnokok Ligájában sorra igazolódik be a papírforma, az Európa Ligában csak két párharc tűnik előre lefutottnak. A nyolcaddöntőkben két magyar és egy román játékos érintett – lesz magyar-román párharc is


Gulácsi Péter hullámvölgyben lévő csapata, az RB Leipzig otthon kezdi meg a Zenit elleni nyolcaddöntős párharcát a labdarúgó Európa Ligában.A lipcsei együttes a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt: három vereséget követően szombaton döntetlent ért el. A képet tovább árnyalja, hogy ebben az időszakban háromszor otthon léptek pályára Gulácsiék. Ugyanakkor a lipcseieknek kedvezhet, hogy játékban vannak, ami nem mondható el a csütörtöki ellenfélről. A Zenit idén három tétmérkőzést játszott - kettőt az EL-ben, egyet a bajnokságban -, szemben a németek tíz összecsapásával.
    

A nyolcaddöntő másik magyar érdekeltségű csapata, a Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev a Lazio vendégeként szerepel, és az ukránok nem ok nélkül bízhatnak a jó eredmény elérésében. A rómaiak formája ugyanis egyáltalán nem meggyőző, legutóbbi tíz tétmérkőzésükből hármat tudtak csak megnyerni Stefan Raduék.
    

A hagyományokat tekintve a nyolcaddöntő programjából az élre kívánkozik az AC Milan-Arsenal párharc, melyben az előző négy tétmérkőzésükön vereséget szenvedett angolok javíthatnak a jó formában lévő olaszok ellen. A milánói csapat legutóbbi tizenhárom összecsapásán nem kapott ki. A klubok már négyszer találkoztak egymással a nyolcaddöntőben, igaz, nem az EL-ben, hanem a Bajnokok Ligájában. A mérleg az Arsenal számára kedvezőbb - két győzelem, egy döntetlen, egy vereség, 5-4-es gólkülönbség -, de a párharcból a londoniak (2008) és a milánóiak (2012) is egyszer jutottak tovább.

 

Kiélezett küzdelmet ígér a döntő házigazdájának, a Lyonnak a CSZKA Moszkva elleni összecsapása, nem beszélve a másik Olympique, a Marseille az Athletic Bilbao elleni párharca is. Lefutottnak egyedül a Dortmund – Salzburg és a Sporting – Plzen párosai tűnnek. Csakhogy: igazi csemegét ígér két támadószellemű gárda, a BVB és a Salzburg összecsapása, míg a lisszaboni támadógépezet Európa leghatékonyabb védelmével csap össze. A csehek ugyanis meccsenként 0,33 gólt kaptak a bajnokságban!

    Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
AC Milan (olasz)-Arsenal (angol) 20.00 ProX, RTL2 
Borussia Dortmund (német)-Salzburg (osztrák) 20.00
CSZKA Moszkva (orosz)-Olympique Lyon (francia) 20.00
Atlético Madrid (spanyol)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 20.00
Sporting Lisboa (portugál)-Plzen (cseh) 22.05
Olympique Marseille (francia)-Athletic Bilbao (spanyol) 22.05
RB Leipzig (német)-Zenit (orosz) 22.05
Lazio (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 22.05
    A visszavágókat egy héttel később rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: