2011-02-03 10:10:58• hírek • Szatmar.ro

Éles legyőzte Fleseriut

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata barátságos meccsen fogadta szerda délután Románia U20-as válogatottját, az edzőmeccs végén pedig kijött a két csapat közötti tudás-és rutinbeli különbség: a szatmáriak 71-50 arányban legyőzték a nemzeti válogatottat.

A fiatalok egy 5-0-ás nyitánnyal kezdték a meccset, majd hiába zárta az első játékrészt 13:9-es előnnyel a VSK, az U20-as válogatott a második negyed elején visszavette a vezetést. Ez azonban pünkösdi királynak bizonyult, hisz a nagyszünet előtt már tíz ponttal vezettek a szatmáriak. A harmadik negyedben az aztán megduplázta előnyét az élvonalbeli gárda, amire a záróakkordban még egy pontocskát hozzá tudott tenni, így beállította a 71-50-es végeredményt.

Ez egyben azt is jelentette, hogy Éles Péter menedzser legyőzte Dan Fleseriu mestert: mivel utóbbi az U20-as válogatott szakmai munkáját is irányítja, a szerdai találkozón a nemzeti csapat kispadjáról adta utasításait, nem pedig a VSK-éről.

A találkozót Éles az Orosz, Bjork, Drake, Giurgiu, Dunca ötössel kezdte, ám a folytatásban mindenkinek játéklehetőséget bizonyított, amivel a lányok éltek is: mindenki pontot szerzett. Sérülés miatt nem léphetett viszont pályára Claudia Pop, Szmutku Renáta és Oana Baluta pedig a válogatottban léphetett pályára klubtársai ellen - utóbbi hét pontot is elért.

A VSK csütörtökön, 18.00 órai kezdettel az U18-as válogatottal játszik egy újabb felkészülési mérkőzést, szombaton déli 12-től pedig már bajnoki mérkőzést vív a Bukaresti Olimpia ellen.
Szatmárnémeti VSK-Román U20-as válogatott 71:50 (13:9, 18:12, 21:11, 19:18)
A szatmári pontszerzők: Giurgiu 13, Dunca 13, Nagy 12, Orosz 10, Bjork 8, Teilane 5, Drake 4, Mehmedic 2, Cristea 2, Mészáros 1.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: